Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе гост в предаването

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе гост в предаването
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Левски може да се противопостави на ПАОК

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе посетител в предаването на Българска национална телевизия 1 „ Арена спорт “. В ефира на публичната медия, Стоилов разяснява лятната селекция на „ сините “, идните дуели на отбора в Лигата на конференциите, както и тематиката за националния тим.

Наставникът на Левски съобщи, че лятната селекцията на столичани е завършила с привличането на новите попълнения Анте Блажевич, Ивелин Попов и Роналдо.

„ На този стадий считам, че Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо ще са лятната селекция на Левски. Ако има произлязъл футболист и позицията му се оголи, ще би трябвало да се подсилим. Мисля, че се оправим с групата, с която разполагаме “, съобщи Стоилов.

Той дефинира бразилецът като нехарактерен нападател и добави, че това не е проблем за „ сините “, защото те разполагат с огромен набор от офанзивни футболисти, които могат да играят на тази позиция. Наставникът желае нападението на Левски да е по-динамично и по-раздвижено.

„ Роналдо е нападателен футболист, само че не е характерен нападател. На този стадий не може да кажем, че имаме проблеми с нападението, откакто постигнахме позитивни резултати през предишния сезон. Билал Бари, Марин Петков, Ивелин Попов и Илиян Стефанов могат да играят атакуваща позиция. Ще се опитаме да организираме тройка нападатели, който да бъдат по-динамични и по-раздвижени “, сподели Мъри.

Специалистът разкри, че Левски е можел да притегли Роналдо в редиците си още през декември като свободен сътрудник.

„ Роналдо можехме да го притеглим още декември месец като свободен сътрудник. Разходът за подобен перспективен футболист не бе огромен, а спонсорът пое по-голямата част от него “, добави треньорът.

Стоилов дефинира противникът на „ сините “ в Лигата на конференциите ПАОК като сериозен противник, който Левски може да преодолее, стига бъде обединен на терена.

„ ПАОК е сериозен противник. Не помня от какъв брой години Левски не е имал толкоз тежък съперник още на старта в евротурнирите, само че ние разполагаме с тим, който може да се опълчи на ПАОК. Ако успеем, ще сме доста удовлетворени. Има проект и тактика за развиване на тима и не би трябвало да се отклоняваме от пътя. Най-важни са груповите дейности на терена. Отборът би трябвало да работи като часовников механизъм, с цел да може да компенсираме класата на съперника. Ясно е, че можем да приключим евроучастието си още в първия кръг, само че това е изцяло обикновено с оглед обстоятелството, че Левски загуби големи си коефициент, който бе натрупал във времето “, разяснява любимецът на „ синя “ България.

Станимир Стоилов дефинира като „ несериозно “ държанието на футболистите на Левски във фаза отбрана по време на контролата с новака в Първа лига Септември София. На „ Герена “ двата отбора приключиха наедно 1:1.

„ На контролата със Септември се видя, че има несериозно отношение към играта на тима във фаза отбрана. Ще се постарая този проблем да го реша в най-скоро време, тъй като в името на Левски взаимни отстъпки не върша. След спечелването на Купата предишния сезон играчите би трябвало да схванат, че уговорките им към този момент са по-големи, в сравнение с бяха до момента. Аз персонално считам, че Левски би трябвало да играе доста по-добре. Без предпочитание и упоритост няма по какъв начин да се реализиран триумфи във футбола. Без значение дали задачите са изпълними или не, в Левски постоянно би трябвало да се слагат високи цели “, безапелационен е Стоилов.

Треньорът на Левски разяснява и тематиката за националния тим. Той счита, че Димитър Димитров-Херо би бил подобаващ претендент за поста, само че посъветва управлението на БФС да обмислят добре решението си. Стоилов е на мнение, че в представителния ни отбор би трябвало да се викат само футболисти, който са в най-хубава момента форма.

„ Аз съм се учил от Димитър Димитров като треньор, той се е справял в тежки обстановки в шампионски тимове. Най-важно в този миг е управлението на БФС да реши кой е най-подходящият човек за тази работа. Не би трябвало да се търси подмладяване на тима, а да се викат тези футболисти, който сега са в най-хубава форма. Ръководството на БФС би трябвало да мисли, когато назначава народен селекционер “, приключи Станимир Стоилов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР