Старши треньорът на Левски Делио Роси даде обширно интервю за

...
Старши треньорът на Левски Делио Роси даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Делио Роси: Футболът не е война, не съм обещавал нищо на Русев

Старши треньорът на Левски Делио Роси даде обстойно изявление за предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT 2 дни преди безконечното дерби с ЦСКА. Италианецът призна, че преди да пристигна в София не е знаел за съперничеството сред „ сини “ и „ червени “.

Роси отхвърли да дефинира мача като подобен на „ живот и гибел “ и добави, че в последна сметка футболът е единствено една игра и задачата й е да забавлява почитателите.

„ Защо пристигнах в Левски? Трябва малко да помисля. Исках да получа нов тласък и се веселя за опцията, предоставена от Левски. Разбира се, сблъсках се с някои разнообразни неща. Имам поради езика, новите неща, които ме чакаха. Аз обичам провокациите и по тази причина избрах Левски и България “, разяснява Роси.

„ Когато подписах с Левски не съм давал обещания на притежателя. Казах единствено, че аз не желая да бъда подавач от врата на врата. Моят метод е да работя, не мога да кажа какво ще стане в бъдеще. Разбира се, бих желал да видя президента след някой трофей, само че не съм обещавал нищо “, призна още италианецът.

„ Не знаех с какво се сблъсквах. Може би това беше най сложното. Исках да наложа допустимо най-бързо своите възгледи и метод на работа. Тук се работи по друг метод, поради другата просвета. Най-важното е да убедя играчите си в правотата на моите способи. Мисля, че съм го направил. Доволен съм от това, което направихме досега. Разбира се, има и други неща, които ще би трябвало да се трансформират в бъдеще. Доволен съм от момчетата до този миг. Знаете, че футболът се играе в две етапи. Когато притежаваш топката, и когато не я. Всички момчета би трябвало да вземат участие във всички етапи “, продължи наставникът на Левски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР