Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, сподели мнението си

...
Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, сподели мнението си
Коментари Харесай

Стоилов: Това е стратегията, която сме си избрали, за да може Левски да изглежда както трябва

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, показа мнението си за успеха с 2:0 над Арда, като разяснява положението на своите футболисти, проекта, по който се работи в клуба и избраниците на националния селекционер Младен Кръстаич за идните мачове от Лигата на нациите.

„ Доволен съм по какъв начин тимът влезе в мача. Имахме надзор върху обстановката. Имаше предпочитание във футболистите. Продължаваме да изпитваме усложнения в точността на завършващия удар. През второто полувреме поотпуснахме контрола на топката, само че нямаше обстановки пред нашата врата. С оглед мача в четвъртък тимът изглеждаше добре физически. На фона на тежката седмица съм удовлетворен от желанието, упоритостта, динамичността на футболистите. Имаме проблеми, върху които продължаваме да работим, можем да ги решим единствено с работа и самообладание, а точно завършващият пас и завършващият удар. Иначе като надзор на мача и обстановката на терена нямаме проблем “.

„ Футболистите би трябвало да свикнат да играят с тези страсти. Но не видях някаква отмалялост или омърлушеност. Да, имаме много къде да подобряваме, тъй като влизаме в извънредно съществени мачове и чакам спадове от този млад тим, освен победи. Това ни е стилът и методът на работа, които сме си избрали. Това е тактиката, която сме избрали, с цел да може Левски да наподобява както би трябвало във всички пера, освен футболно, а също по този начин спортно-технически и финансово. Така че продължаваме да работим “.

„ Не е моя работа да разясня избора на националния селекционер. Това, което видях, са най-вече млади играчи. Той има право да избере които си желае играчи. В момента ще изиграем два мача от Лигата на нациите без никакво значение, тъй че от тази позиция е добре младите да бъдат тествани в бойка конюнктура. Българският футбол, също като Левски, би трябвало да се опита да предложи нещо ново. Когато дойдат значимите мачове, селекционерът, допускам, ще избере играчите, които са най-хубави. Никой не ме питал за положение или форма на играчите, те са ги следили. Аз персонално утвърждавам избора, тъй като ще се даде късмет на някои млади играчи и да забележим какво им е равнището “, съобщи Стоилов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР