Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на пресконференцията

...
Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на пресконференцията
Коментари Харесай

Топчо за добрата серия на Левски: Заслугата е изцяло на футболистите

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, приказва на конференцията след успеха над Септември с 2:0. Той показа, че е удовлетворен от показаното от неговите футболисти и ги поздрави за спазените тактически инструкции.

Топчо разяснява още положителната серия на тима, на какво се дължи тя и каква е обстановката с осъдените и контузени играчи преди гостуването на Локомотив Пловдив в последния постоянен кръг от efbet Лига през уикенда.

„ Мисля, че играта, която показахме и във фаза отбрана и във фаза офанзива, изключително в минути, в които останахме с 10 души, и офанзивите, които развихме, можехме да се поздравим с още по-изразителна победа. Поздравления за момчетата, извършиха тактическите инструкции. Ако се върнем на първото полувреме, имахме много чисти обстановки от статични положения. Там, в случай че бяхме решили мача, тези вреди, които дадохме като санкции, най-вероятно щяхме да ги избегнем. Като надиграване, като чисти футболни качества, мисля, че създадохме много положения и 2:0 е по този начин най-малкото. Показахме, в кръга на шегата, че можем да задържим и „ суха “ мрежа с 10 души. От тази позиция, от чисто футболните аспекти, съм удовлетворен от безусловно всички, които взеха присъединяване в мача “.

„ Ако бях член на съдийската комисия или неин ръководител, да разясня, само че аз съм старши треньор по футбол. Оставям го без коментар, не е от моята компетентност. Нека, който има да преценя и да прави оценка “.

„ Повлия, несъмнено. Няма по какъв начин, когато останеш с човек по-малко да не повлияе. И плануваните възможни смени, и чисто постройката на игра се наруши салдото на тима. Имаше  хора, които дадоха всичко от себе си като физически сили. Със промените, които вкарахме, нови и свежи играчи, с цел да имаме и сигурността в отбрана, и заплахата в офанзива със скоростта в офанзива, която имаме в предни позиции. Мисля, че се оправиха добре. Със сигурност ни повлия и ни промени проектите, само че в чисто футболните аспекти всичко това, което искахме от момчетата, го направиха през днешния ден “.

„ Съгласен съм, бяха стопроцентови. От корнерите и статичните положения, които изпълнихме, чисти позиции, трябваше просто да вкараме топката във вратата. От позиция на основаните обстановки през днешния ден съм удовлетворен, тъй като в други мачове липсват. Нормално е Септември да се отвори, когато бяха с човек повече и губеха в резултата. За нас беше добре пристигнало. Можехме да вкараме повече от тези два гола, само че и те бяха задоволителни за трите точки “.

„ Идва ред на другите, които би трябвало да ги заместят, да извоюват своето място в Левски. Сега им се отдава късмет да покажат най-хубавото от себе си, качествата си и да оказват помощ на тима. Ще се оправяме с наличните футболисти, които не са осъдени или контузени. Левски има задоволително футболисти, нямам терзание, който и да влезе на мястото на Анди Краев или Филип Кръстев, че ще се показа на равнище “.

„ Най-голямата заслуга е работата, която е приключил Станимир Стоилов. За следващ път го споделям, че той е построил и селектирал този тим с изчистен и задоволително явен жанр на игра. Така че, увереността в тези мачове, в които нямаме позволени голове, идват тъкмо от това и най-много от отговорността на всички футболисти, без значение от позицията им на терена, да бъдат компактни и виновни в отбрана. Изцяло заслугата е на футболистите и се веселя, че държат тази линия в поредност от девет мача “.

„ Илиян Стефанов игра 25 минути през днешния ден, здрав е, мога да разгадавам на 100% на него, само че му липсва игровата и мачовата процедура. Трябва да бъдем по-внимателни, да го интегрираме последователно, за са си възвърне и позната форма. За Кордоба – ще преценяме. Не желая да рискуваме, здравето на футболистите е най-важно за всеки един треньор, с цел да може да даде всичко от себе си и да демонстрира качествата, които има “, съобщи Топузаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР