Старши треньорът на латвийския мъжки национален отбор по баскетбол Робертс

...
Старши треньорът на латвийския мъжки национален отбор по баскетбол Робертс
Коментари Харесай

Латвия на нокти за две звезди преди европейската квалификация в Рига

Старши треньорът на латвийския мъжки народен тим по баскетбол Робертс Щелмахерс избра играчи, които ще вземат участие в подготовката за решаващите борби на квалификационния шампионат за Европейското състезание през 2022 година Латвия ще се изправи против България на 20 февруари и Гърция на 22 февруари, а тимовете се събират в „ балона” в Рига на 15 февруари (понеделник). В група Н пък българските баскетболисти ще имат конфликт и с Босна Херцеговина на 22 февруари. Мачовете в " Арена Рига " ще се играят още веднъж без аудитория.

14 състезатели ще облекат националния екип на Латвия, като 12 от тях участваха в мачове и през ноември предходната година. В състава не попадат Артурс Аузейс (Ветнспилс), Ингус Яковичс (Варезе), Клавс Чаварс (Цмоки Минск).

Sportal.bg получи информация , че към момента се водят договаряния за присъединяване на играчите на Химки Дайрис Бертанс и Янис Тима. Възможността те да се включат обаче е дребна, поради правила в съветския отбор, които стопират баскетболистите за националния тим.

Пълен състав на Латвия за квалификацията:

Артис Ате, Янис Берзинш, Каспърс Берзинш, Роландс Фрейманис, Марис Гулбис, Мартинш Лакса, Рихардс Луомажс, Мартинс Мейерс, Марекс Мейерис, Орар Слиниш, Айгарс Шкеле, Марцис Витуолс, Артурас Захрас и Кристерс Зуорикс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР