Старши треньорът на Хебър и бивш наставник на Левски -

...
Старши треньорът на Хебър и бивш наставник на Левски -
Коментари Харесай

Митов: Не на приказки, а на терена трябва да бъдеш левскар, Хебър се доближава до елитните отбори

Старши треньорът на Хебър и някогашен ментор на Левски - Николай Митов, даде изявление за Sportal.bg след края на лагера на пазарджиклии в Анталия. Специалистът показа мнението си за свършената работа в подготовката, като разкри и вижданията си по отношение на обстановката на " Герена ". Митов се върна за малко и към предходните си престои при " сините " и неосъщественото му заставане отпред на Ботев (Пловдив) през 2016 година.

- Г-н Митов, удовлетворен ли сте от лагера на Хебър, каква работа успяхте да свършите?
- Като цяло съм удовлетворен от лагера. Това, което бяхме запланували като подготвителен развой и контроли го изпълнихме. Играхме хубави мачове с положителни тимове. Имаме още време до първия мач, само че към този момент чистим по-специфични елементи. Всичко мина наред - най-много няма травми. Вече с неспокойствие чакаме първия мач за шампионата.

 Хебър (Пазарджик) - Миньор (Перник) @@@
- Нужен ли е подобен сериозен лагер за тим от Трета лига?
- Нашата цел е Втора лига и нашето управление мисли, а и аз по този начин считам, че би трябвало да имаме подобен лагер. Аз не съм счетоводител на клуба, само че щом са решили, че е рационално, имаме опция да се подготвим при тези условия. Ние не сме ходили другаде на лагер в България, тъй като нашата база предлага съвършена опция. Тук дойдохме най към този момент поради контролите и времето. Атмосферните условия бяха идеални.

- Мислите ли към този момент за професионалния футбол?
- Не. Не слагаме каруцата преди коня. Мислихме първо да се подготвим за шампионата, а в този момент към този момент мислим за всеки един мач, който ще бъде край за нас предвид на нашата цел - влизане в професионалния футбол. Не може да приказваме за професионалния футбол преди да сме си свършили работата, няма по какъв начин да стане.

- С оглед на конкренция какъв брой близо е Хебър до професионалния футбол?
- Промоцията е едно към едно, както беше през първия полусезон. Всичко стартира изначало.

- Каква част от настоящия състав би останал в професионалния футбол, в случай че достигнете до него?
- Няма по какъв начин да приказвам за Втора лига без да сме влезнали и няма по какъв начин да кажа за състава нещо преди да сме изпълнили задачата ни. Оставащите мачове през втория полусезон са и за футболистите - всеки да покаже, че желае да играе в професионалния футбол с Хебър (Пазарджик), Дай Боже да влезем.

- Ще има ли още нови попълнения до началото на формалните дуели?
- Не, това е съставът, с който ще стартираме шампионата.

 Хебър (Пазарджик) - Миньор (Перник) @@@
- Допреди няколко месеца бяхте отпред на тим от Първа лига. Можете ли да извършите един паралел сред елита и Трета лига?
- При всички положения има разлика. Дори предвид на терените, както и всичко останало. Що се отнася до нашия тим, като организация мисля, че се доближаваме до клубовете в Първа лига. Все отново имаме още много неща, които би трябвало да доизграждаме занапред. Имаме още доста работа, само че първо би трябвало да влезем във Втора лига.

- Докъде се простират упоритостите на Хебър?
- Първата упоритост е да влезем във Втора лига. След това ще беседваме с управлението, с цел да изясним какво желаят като цел от мен и аз ще си кажа какъв брой е осъществимо съгласно мен. На тоя стадий нямаме разлики, само че единственото нещо, за което мислим в този момент е влизането във Втора лига. Стъпили сме крепко на земята и не слагаме каруцата пред коня. Нашата група - Югозапдната е доста тежка. Има тимове, които умерено могат да играят във Втора лига и то не един или два. Седем тима с лекост биха се състезавали във Втора лига без да изпаднат. Така че играем мач за мач. Цялата ни централизация е върху първия дуел със Сливнишки воин.

- Следите ли обстановката в Левски?
- Аз си имам тим - Хебър (Пазарджик). Главата ми е в отбора, само че е обикновено е като съм израснал в Левски да проследявам какво става там. Не е толкоз мъчно, въпреки всичко сме в България.

- Ситуацията към собствеността на " сините " не е изяснена. Кой е най-хубавият вид съгласно вас?
- Това не е моя работа да разясня. В България всеки схваща от всичко. При най-малкия отрицателен резултат в медиите се появяват някогашни футболисти, някогашни треньори и изричат мнение. Много е елементарно, когато не си в Левски да приказваш. Аз избирам, когато съм там тогава да приказвам. Пожелавам Левски да е при най-хубавия притежател, който заслужава. Левски е огромен клуб и, дай Боже, това което е нужно на тима да стане.

 Левски - Сутиеска @@@
- Сега " сините " се обръщат към българското - треньор Героги Дерменджиев, селекция от българи - Валери Божинов, Живко Миланов, Мартин Райнов. Това ли е верният път?
- Това го взема решение управлението сега и това е визията на клуба. Трябва да се види какъв брой време се получава за работа. И аз като бях визията беше млади момчета българи. Като финанси клубът беше усложнен, бях се съгласил на това, само че нямаме търпеие и след това постоянно изгаря треньора.

- През 2017-а още веднъж имаше подобен курс с българи, само че по-късно се появиха скъпоплатени играчи - Габриел Обертан, Жорди Гомес и други.
- Да. Една беше визията, само че след това се обърна на 180 градуса. Аз съм треньор, управлението си взема решение, само че клуб като Левски би трябвало да има визия, би трябвало да се гледа в бъдещето, с цел да бъде постоянен тим, който половин България обича и да може да играе солидно в Европа.

- Преди две години кое смятахте, че ще е по-печеливашата скица в дълготраен проект за Левски?
- Аз като отидох имаше след два дни мач с ЦСКА. Казаха, че визията ще бъде българи, двама трима чужденици. Най-добрите българи да се съберат беше концепцията. Имах визия кои тъкмо да са, само че всичко се промени. Нищо не мога да кажа.

 Черно море - Левски @@@

- В края на сезона имаше някои съществени футбоисти, които бяха с изтичащи контракти. Не разчитахте на тях тогава. Ваше ли беше решението или беше в съгласие с управлението?
- Решенията постоянно съм си взимал аз. За футболистите с изтичащи контракти мисля, че е вярно по този начин да се работи. Като даден футболист няма да го ползваш, обикновено е да дадеш късмет на футболист, на който можеш да разчиташ. Дали ще си втори или трети в Левски за мен едно и също. Не си ли първи е загуба. Да, постоянно би трябвало да биеш ЦСКА, само че в случай че не си първенец, няма значение на кое място си. Мое персонално решение беше това, желаех да видя други, на които мога да разгадавам. Футболист на Левски би трябвало да дава всичко от себе си. Без значение дали е чужденец или българин. Имаше доста чужденци, които бяха водещи фигури в Левски - хора, които се раздаваха на терена. За мен не е на приказки да кажеш, че си от Левски, а на терена е най-важното. Футболист на Левски би трябвало да демонстрира, че желае да е там във всеки един мач.

- 2013-а забравена ли е към този момент?
- Няма по какъв начин да я не помни, тъй като се помни цялостен живот. За страдание се случи на мен. На хиляда пъти ще стане един път. Достатъчно се е говорило за това, няма какво да разясня.

- През 2016-а за малко бяхте назначен за треньор на Ботев, само че почитателите не утвърдиха. Можеше ли да се развият по различен метод нещата тогава?
- Въобще не желая да се сещам за тоя миг. Ако някъде не те желаят и не ти дават да работиш, какво да го разясня. Там един човек направи режисура за тренировката. Президентът дава, падарят не дава. С 50... както и да е няма какво да разясня.



- Любо Пенев се завърна на " Армията ". Ще успее ли да вдигне ЦСКА-София?
- Любо Пенев е добър треньор, потвърдил се и като футболист. Голяма персона. Ще видиме по какъв начин ще се оправи този път.

- Ще има ли кой да спре Лудогорец?
- Не би трябвало да гледаме да стопираме Лудогорец, а двата гранда би трябвало да си гледат себе си, да се направи всичко като хората и мисля, че и Левски, и ЦСКА, в случай че това го създадат, с тази аудитория, няма да е проблем да са пред Лудогорец. През 2013-а Левски беше по-добрият от Лудогорец. За неприятен шанс се получи този злополучен мач със Славия. Тогава бихме и ЦСКА, и Лудогорец, и Литекс. Бихме ги в директните дуели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР