Старши треньорът на Голдън Стейт Стив Кър сподели мнението си

...
Старши треньорът на Голдън Стейт Стив Кър сподели мнението си
Коментари Харесай

Стив Кър: Няма да се превърнем в Рокетс и да оставим един играч да си играе сам


Старши треньорът на Голдън Стейт Стив Кър показа мнението си за състава на “войните”. Специалистът, който изведе Уориърс до три трофеи в последните пет години, разкри, че на тима ще му трябват обилни усъвършенствания посредством свободния пазар, с цел да може да покрие неналичията си.

“Със сигурност ни липсва атлетизъм в състава. Очевидно е, че тимът ни разполага с умения, само че не и с толкоз високи и атлетични играчи. Изгубихме доста от отскока си по крилата, както и на позицията център. Имаме шанса да използваме Драфта и свободния пазар, с цел да се оправим с всички тези неща. Мисля, че генералният управител Боб Майърс ще бъде първият, който ще ви каже, че съставът ни е надалеч от завършен”, съобщи Кър за подкаста на " The Athletic " - " The TK Show ".

Steve Kerr kept it real

(via )
— Bleacher Report (@BleacherReport)
Наставникът съумя да се заяде с тима на Хюстън Рокетс и в частност с плеймейкъра на отбора Джеймс Хардън. “Ще продължаваме да играем по нашия си жанр. Няма по какъв начин да се превърнем в Рокетс и да сменим тактиката си в нахлуване, като позволим на един състезател да си играе самичък след подслон по 70 пъти на мач”, показа Кър.

Уориърс, които бяха без Стеф Къри (изиграни единствено 5 мача) и Клей Томпсън, приключиха на последна позиция в Лигата за миналия сезон с баланс от 15 победи и 50 загуби. По този метод “войните” си заслужиха да избират втори в селекцията от млади гении на Драфт 2020.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР