Старши треньорът на Етър“ Емануел Луканов даде изявление след първата

...
Старши треньорът на Етър“ Емануел Луканов даде изявление след първата
Коментари Харесай

Луканов: Атакуваме първа лига по един или друг начин

Старши треньорът на „ Етър “ Емануел Луканов даде изказване след първата седмица от зимната подготовка, като увери, че задачата пред всички остава офанзива на елита. Направена бе смяна в треньорския щаб, като на мястото на Христо Иванов поста треньор на вратарите поема Калоян Чакъров. 

– Г-н Луканов, Етър започва подготовката си, остава ли пред тима цел завръщане в елита? 

– Разбира се. Въпреки проблемите, макар което се случва като цяло и в страната, и по клубовете, нашата цел си остава да нападаме Първа лига по един или по различен метод. Пак ще повторя, не желая неуравновесеност, не желая всичко да се случва непременно, само че желая да знаете, че всички – от щаба до почитателите, общност, футболисти, ще натиснем това в действителност да се осъществя до края на май. Ако стане по-рано – още по-добре! 

– Това обаче очевидно ще става в сложни условия? 

– Ситуацията е такава. Но би трябвало да използваме качествата на футболистите, името и емблемата на Етър. Да бъдем обединени, а не всеки един да натъртва на личното си его. Трябва да има единност и да реализираме задачата. Този тим нито е мой, нито е на някого, той е на целия град Велико Търново и на цялата общност. Нека няма това разделяне, което леко усетих през шестте месеца, откогато съм тук. 

– Как ще коментирате селекцията? Няколко футболисти напуснаха, привлякохте нови. 

– Напуснаха по една или друга причина, само че няма незаменими. Потърсихме други футболисти на тяхното място, взехме ги и считам, че с тях би трябвало да реализираме задачата. Марио Балъков е на проби, с цел да се срещнем с качествата му. Селекцията е приключена на 95 %. 

– Уточнихте ли всички контроли, защото имаше две свободни дати? 

– Да, ще създадем седем инспекции, първата от които е в събота против Янтра (Габрово). За двете свободни дати: на 21 януари ще играем с втория тим на „ Етър “, а подготовката приключваме с мач на 4 февруари в Разград против Лудогорец II.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР