Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Ангел Стойков даде интервю пред

...
Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Ангел Стойков даде интервю пред
Коментари Харесай

Ангел Стойков: Надявам се хората в Бургас отново да изпитват удоволствие от мачовете на Черноморец

Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Ангел Стойков даде изявление пред клубния уебсайт, откакто " акулите " започнаха зимна подготовка.

След сложния първи полусезон какви са задачите на тима за пролетта?

- Първо, за доста години на всички! Наистина минахме един доста сложен първи полусезон предвид на обстановката, в която попаднахме, само че все пак с много старания стигнахме някакво равнище, което мен персонално, а и като клуб нас не ни задоволява. Ще търсим да вдигнем равнището и да подобрим резултатите. Ще бъде доста мъчно, тъй че ни следва доста сериозна работа.

Бяха привлечени двама нападатели. Какво ще донесат Тонев и Бадара на тима?

- Специално с тях двамата желаеме да засилим нападателната мощност. Имаме проблем изключително когато Живко Петков не беше на линия след наказване или травма, изпитвахме съществени проблеми в офанзива. Но ние имаме потребност от усъвършенстване във всички линии и главно в средата на терена, тъй че ще продължим да търсим метод да подобрим нашето показване.

Към тима се причислиха и опитните Алекси Желязков и Мирослав Косев. Какво очакваш от работата с тях?

- Първо, благодаря им, че одобриха поканата на клуба. Това е част от тактиката и развиването на клуба - разширение на неговата конструкция. Както казахте и вие, те са едни извънредно опитни футболни хора, работили на доста високо равнище в България и в чужбина. Аз съм сигурен, уверен съм, че ще бъдат от изгода за клуба, за позитивната работа и резултати.

Ти си обвързван с тима отдавна като състезател и треньор. Какво е възприятието да водиш родния си клуб?

- Първо съм благополучен и признателен, че имам тази опция да работя в Черноморец. Благодаря за поканата и за доверието, които получих и не преставам да получавам от управлението. В същото време е голяма отговорност в една толкоз сложна конюнктура, в толкоз сложна обстановка. Трябва да се оправим и това може да стане единствено с общи старания, както е било до момента.

Сподели ни твой обичан спомен с Черноморец.

- За мен всички мемоари, които са свързани с Черноморец, дали към момента като дете и последовател, дали когато вървяхме към стадиона, гледахме мачовете на мъжкия тим, или по-късно, когато постъпих в ДЮШ на Черноморец, са все приятни и обичани мемоари. Това може да го каже единствено човек, който е минал през всички тези стадии, а аз дръзвам да настоявам, че сега в екипа има такива хора. Надявам се един ден заинтересоваността на почитателите към футбола още веднъж да е на това равнище и хората да изпитват наслаждение, че Черноморец има мачове в Бургас.

Какво би поискал на бургаските почитатели?

- Пожелавам първо здраве, доста позитивни страсти, повече позитивизъм и поддръжка към тима. Отборът е на всички, тимът е на град Бургас и дружно, с общи старания можем да осъществим задачите, които сме си сложили.
 Ангел Стойков е новият старши-треньор на Черноморец
Ангел Стойков е новият старши-треньор на Черноморец

Специалистът ще води тима при завръщането му в професионалния футбол

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР