Старши треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов говори пред Sportal.bg

...
Старши треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов говори пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Геша: Два клуба сме в Североизточна България, дано скоро не остане един

Старши треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов приказва пред Sportal.bg по отношение на обстановката в клуба. По-рано денем излезе изявление на кмета на Балчик Николай Ангелов, който разгласи, че от началото на идващия месец тимът на Геша ще бъде разхлабен. Ето какво показа някогашният защитник на Спартак (Варна), Левски и Славия:

- Как ще коментирате думите на кмета по отношение на близкото бъдеще?
- Може би ще знаем повече другата седмица. Всичко е плод на огромната неизясненост в България, никой не знае докога ще продължи този карантинен интервал. Всички общини по морето, които разчитат доста на туристическия сезон, имат проблем. Целият град се притеснява какво ще бъде оттук насетне. Все още не съм обсъжал нещата с кмета, само че той взема решение. Знам, че на последната общинска сесия имало напрежение - нямало дъждове, щяло да пострада земеделието. Само че като спрем футбола, нито ще се оправи реколтата, нито рибата ще излезе от морето.

- Футболистите готвят ли се по самостоятелни стратегии?
- Да, готвят се, упражняват сами, мисля, че не са се занемарили. Да стоиш у дома е тягостно, изключително за хора, които са привикнали да водят по-динамичен живот. Бездействието може да те срине душевен. За варненци е огромен удар затварянето на Морската градина! При хубаво време хората обичат да са в Морската градина, а в този момент се депресират. Положението е тежко за цяла България. Много бизнеси са на ръба. Чакаме да дойдат едни по-добри времена. Мисля, че за тези години вдигнахме футбола в Балчик на едно положително равнище. Може би в цяла Североизточна България останахме единствено ние и Черно море. Само ние сме професионалните клубове от тази част на страната, нека скоро единият клуб не завърши. Балчик е малко градче, няма опциите на Варна, нека някои по-заможни хора се сетят да оказват помощ. Лошото е, че в тези райони разчитаме главно на туризма.

- Как си обяснявате, че Спартак (Варна) толкоз години не могат да изплуват?
- В Спартак се сменяха много постоянно управления през годините. Доста постоянно клубът тръгваше разнообразни пътища, поставяха се разнообразни основи за някакво ярко бъдеще. Уви, по този начин и не могат да ги изградят. При Черно море нещата са ясни, имат си несъмнено финансиране, клубът им е добре работещ, имат непоклатимост. Логично при Черно море нещата се получават, а при Спартак е обърканост. В този ред на мисли нека бурята над Балчик се размина. Дано тимът продължи да го има. Кметът постоянно е бил зад тима, градът си обича тима, макар че има хора, на които Черноморец е бодил в очите.

- Кои визирате?
- Има общински съветници, които упреква футбола, когато няма риба в морето или когато не вали дъжд. Искат да закрият футбол, има такива хора, само че един град би трябвало да поддържа спорт, просвета. Не може да махнем поети, писатели, художници, и единствено да ядем и да пием. Хората имат потребност и от друго с изключение на храна. Надявам се, че трудът ни през годините няма да отиде вятъра.

- Какво е мнението ви за бъдещето на елита? Да се усилва ли?
- Ако ЦСКА 1948 и Септември (София) имат пари, дано влизат непосредствено в " А " група. Нека вътре има доста тимове, доста мачове, само че да са тимове с явен бюджет и финансиране. Ако нямат финанси, няма смисъл да влизат и да мъчат всички. Аз съм повече тимове в групата, а не да се играе по 4-5 пъти на сезон един против различен, по този начин се губи блясъкът. Не може Левски и ЦСКА да играят шест пъти в годината. Губи се ползата. Играл съм с Левски против ЦСКА и знам, че този мач се чакаше месеци. Имаше конспирация. Сега хората си споделят: " Няма да дойда на този мач, тъй като след две седмици играят отново ". Дори към Реал Мадрид и Барселона ще падне ползата, в случай че играят през месец. Нека има повече тимове в efbet Лига.

- За край леко към предишното. Срещу кой ви е било най-трудно на терена?
- Сещам се за Анатоли Нанков, с него играехме един против различен. Той беше един от положителните футболисти по мое време, доста беше деятелен, доста тичаше. След години, към този момент бяхме прекратили кариерите си, се видяхме. Първите му думи бяха: " Ей, с теб какъв брой километра сме избягали ". Налагаше се доста да се тича с Нанков. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР