Старши треньорът на Ботев Пловдив - Стефан Стоянов, сподели мнението

...
Старши треньорът на Ботев Пловдив - Стефан Стоянов, сподели мнението
Коментари Харесай

Временният наставник на Ботев Пловдив: Трябва да се върнем към ДНК-то на нашия клуб

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Стефан Стоянов, показа мнението си преди мача със Славия. Временният ментор на " канарчетата " обърна внимание на младите футболисти и тежката моментна обстановка в клуба, като насочи особено обръщение към " жълто-черната " аудитория.

Господин Стоянов, каква беше първата мисъл във Вас, когато Ви поканиха да поемете тима и бързо ли се съгласихте?

- Първата ми мисъл беше, че ми се отдава късмет да видя тима на Ботев в 50% повече мачове, от колкото при първия си престой.

Ще запишете името си като първия български треньор, извел Ботев на Колежа. Какво значи това за Вас?

- Отговорност. Да съм българският треньор, с който тимът да зарадва публиката с първи гол и първи точки.

В оставащите мачове мислите ли да измененията нещо по състава и наблюдавахте ли тима на Славия?

- Разбира се,че анализирахме играта на Славия. Надяваме се да се възползваме от събраната информация, само че също по този начин да се опитаме и да се докоснем до ДНК-то на нашия клуб. Визирам метода на игра, по който се чака да играе Ботев самичък по себе си.

Ще дадете ли късмет на момчета от втория тим да усетят същинската магия, наречена стадион " Христо Ботев "?

- В момента събитията до някъде принуждават да се употребяват играчи, израснали в школата на Ботев. Искрено се надявам, че това ще стане и политика. Това го споделям от позиция на човек, дълго работил с сходни момчета. Но си мисля, че и от позиция на бизнес - това също е печеливша политика.

Какво казахте на футболистите в първите дни, в които работите с тях? Настроението сигурно не е оптимално с оглед неприятните резултати, по какъв начин подходихте в тази обстановка?

- Казах им, че единственият метод да излезем от обстановката е с това, което могат. Предполага се, че могат да играят футбол и тъкмо върху тези качества сме се фокусирали. Явно е, че много неща, върху които сега не можем да влияем, не са удобни. Но в случай че почнеш да се вглеждаш в трудностите, губиш от взор задачата.

Какво ще кажете на почитателите преди мача със Славия. В сложни моменти те постоянно са били зад тима, очаквате ли с поддръжката от трибуните да Ботев да запише първи триумф на новия стадион?

- Едва ли има потребност да им споделям нещо. Казваш нещо на някой, който не знаеш по какъв начин ще се показа. Аз имам вяра, че публиката на Ботев, ще се показа както всекидневно - с поддръжка през целия мач. Просто нормалното за жълто-черната аудитория е нещо немислимо за всички други.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР