Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез очаквано остана много

...
Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез очаквано остана много
Коментари Харесай

Душан Керкез: Добре е да спечелим първия мач, но нищо не е приключило

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез предстоящо остана доста удовлетворен след триумф на своя отбор с 1:0 като посетител на ЦСКА в първия полуфинален двубой сред двата отбора от шампионата за Купата на България.

Въпреки позитивния резултат на Националния стадион " Васил Левски " обаче босненският експерт беше безапелационен, че неговите ученици ще би трябвало да изиграят още един мощен дуел, в случай че желаят да заслужат място на финала.

" Голяма победа за нас. Целта ни беше да си тръгнем с добър резултат. В нашия дом, на нашия стадион и с нашите почитатели, ще бъдем доста мощни. Спечелихме, само че това не трансформира доста нещата. Ще би трябвало да играем добре и в реванша. Започнахме мача с почит. Беше обикновено да сме нервни първоначално, само че ставахме все по-уверени. По време на почивката дадох повече кураж на футболистите, споделих им, че ще имаме нашите шансове да вкараме гол. ЦСКА е доста мощен тим и имаше своите положения. Те дадоха всичко от себе си. Поздравявам ги ", стартира Керкез.

Наставникът, който пое " жълто-черните " предишния септември, посвети днешния триумф на почитателите на отбора и приказва още за измененията в тима, подбудени от най-различни аргументи.

" Дадохме всичко за почитателите, откакто те ни поддържаха в същото време в този момент. Специални благодарности и за тях ", съобщи роденият в Белград треньор.

" Преди зимната пауза имаше един интервал, в който играхме доста мощно. Имаше стадий, в който трябваше да се нагодим. Беше належащо време, с цел да свикнем с условията и измененията. Контузията на Георги Николов също ни принуди да вършим рокади. Колкото повече мачове без гол вършим, толкоз по-големи шансове имаме ", продължи той.

Накрая някогашният футболист се върна още веднъж към конфликта Ботев Пловдив - ЦСКА и показа упованията си за реванша на стадион " Христо Ботев " на 1 май.

" Добре е да спечелим първия мач, само че нищо не е завършило. Имаме значим мач в неделя. През май може да бъдем още по-добри. Ще опитат да ни нападат в реванша. Тази наслада от успеха и смисълът ще се изгубят, в случай че не се класираме за финала ", приключи Душан Керкез.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР