Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, изрази недоволството

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, изрази недоволството
Коментари Харесай

Треньорът на Ботев изрева от съдиите: Всяко спорно положение се свиреше за Лудогорец!

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, изрази недоволството си от съдийството след провалянето вкъщи от Лудогорец с 1:2 в среща от 29-ия кръг на първата шестица в Първа лига по футбол.

„ Бих споделил на всички, на футболната федерация, съдийската комисия, казвал съм много пъти преди този момент, всяка обстановка 50:50 отива на страната на съперника. Това не е елементарно. Надявам се скоро ние да сме един от най-хубавите тимове в страната, само че в действителност е мъчно да играеш против всеки и всяка обстановка 50:50 се дава за съперника. Не сме изгубили този мач поради това, само че загубихме огромна част от нашата сила поради тези неща “, разяснява Валентич.

„ Ситуации, в които нямахме шанс също повлияха. Доволен съм от отношението, сила и интензитета през второто полувреме. Много по-добре действахме през второто полувреме, в сравнение с през първото. Ние като тим желаеме доста повече, желаеме да сме по-спокойни. Имахме шансове през второто полувреме против Лудогорец. Ако не вкараш, няма по какъв начин да спечелиш най-малко точка. Трябва да изградим силата в клуба, с цел да може да пазим Ботев “, сподели още Азрудин Валентич.

По мотив обстоятелството, че дуелът се игра през празни трибуни, треньорът съобщи: „ Имаме потребност от нашите почитатели. Те би трябвало да ни оказват помощ. Не желаеме пиротехника, не по този метод да ни оказват помощ, а желаеме почитателите да ни поддържат. Ако през днешния ден имаше почитатели, можехме да спечелим доста от тези обстановки 50:50. “

„ Правя всичко допустимо, с цел да подобря отбора си, само че хората във федерацията от време на време въздействат. Има неточности в българския футбол. Всичко това би трябвало да бъде посочвано даже и от медиите. Това са част от аргументите българският футбол да е в това положение и да не може да се бори за европейско и международно състезание. Просто желаеме да има феърплей. Мога да кажа, че през днешния ден съдията не повлия непосредствено в мача, само че в някои обстановки, които можеше да даде жълт картон, той не го сподели. Но ще се върнем по-силни и ще играем в Европа през идващия сезон, ние ще спечелим третото място “, приключи Валентич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР