Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде даде интервю за клубното

...
Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде даде интервю за клубното
Коментари Харесай

Валверде: Очаквам да видя как липсата на Роналдо ще се отрази върху Реал


Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде даде изявление за клубното списание, в което приказва за най-важните аспекти за новия сезон. Също по този начин той за първи път намерено приказва за прехвърлянето на Кристиано Роналдо от кръвния зложелател Реал Мадрид в Ювентус.

“Заминаването на Роналдо наподобява, че прекъсва конкуренцията сред Меси и Кристиано, тъй като постоянно когато се приказва за единия, се приказва и за другия. Както хората, по този начин и аз, чакаме да забележим какъв резултат ще има това събитие върху играта на Реал и реакцията им на трансферния пазар, до момента в който те знаят, че Роналдо е в различен тим, където може да повлияе върху шампионата им и също по този начин в Шампионската лига”, разяснява Валверде.

" I'm curious to see how Madrid get on without Cristiano " says Barça coach Valverde https://t.co/t3WlGUFoIk pic.twitter.com/GPaSidM4l6
— AS English (@English_AS) August 22, 2018
Баският експерт приказва и за еволюцията на футбола след триумфа на Франция на Световното състезание в Русия. “Победите основават школи и когато даден тим завоюва, по този начин той слага в несъгласие това, което предходният победител е правил. Вярно е, че имаше сформира като Франция, които владееха пространствата и имаха гъста отбрана, а също и добра офанзива. Имаше и отбори, които макар огромното си притежаване на топката, не съумяха да продължат. Такъв беше казусът с Испания. Това е нещо, което те кара да размишляваш”, продължи той.

Следващата тематика на диалога беше салдото в играта на Барселона през предишния сезон. “ Имахме ужасяващ ден против Рома. Точно в тези моменти би трябвало да бъдем деликатни. Знаем обаче, че в такива надпревари като ШЛ и Мондиала, в края на крайщата зависеш от една неточност в тъкмо избран ден. Трябва да си особено съсредоточен. През тази акция ми се желае да имаме същите поредност, неизменност, мощ и единодушие на отбора, каквите имахме през предишния сезон.”

Ernesto Valverde: I would like to maintain the strength and team spirit we had last season

Complete interview https://t.co/T97W0W0gmu

#ForçaBarça pic.twitter.com/EWw7JdAM2q
— FC Barcelona (@FCBarcelona) August 22, 2018
Наставникът на каталунците не пропусна да изрази мнението си и за клубната школа. “Барса постоянно би трябвало да залага твърдо на играчите от школата. Понякога има хора, които споделят: “Ще вземем няколко индивида изпод, ще ги сложим в първия състав и всичко ще заработи”. Но не е толкоз просто. Първо, има огромни упования и, второ, в първия отбор има огромна конкуренция. Вярно е, че би трябвало да ги избираме, тъй като юношите имат нещо, което останалите нямат”, съобщи той.

Накрая Валверде разиска и въпроса за трофеите, които клубът преследва всяка година. “Наистина един сезон Барса завоюва всичко, а друга година завоюва пет надпревари от шест вероятни. Винаги желаеме всичко, само че това няма по какъв начин да се случи или е доста мъчно. Задължени сме и желаеме да преследваме всичко. Знам сигурно едно нещо. Най-подходящият метод да се състезаваш за всичко е да си най-хубавият от ден първи до края. Това ти подсигурява единствено купата в шампионата. Защото Шампионската лига, както и Световното състезание, може да се завоюва или загуби за 10 минути”, приключи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР