Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес разкри, че е получил

...
Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес разкри, че е получил
Коментари Харесай

Чави разкри, че е получил покана да влезе в щаба на Тите

Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес разкри, че е получил оферта да бъде част от екипа на националния тим на Бразилия преди Световното състезание по футбол, само че я е отхвърлил, с цел да изчака предложение от каталунците. Бившият испански национал наследи Роналд Куман отпред на Барселона през предходната година. Въпреки че за втори следващ сезон испанският гранд стигна до шампионата Лига Европа, отборът остана конкурентоспособен в Ла Лига и към този момент води с 2 точки на върха в класирането пред Реал Мадрид. Чави описа, че тогавашният президент на Бразилската футболна конфедерация Рожерио Кабокло го е потърсил с предложение за роля в екипа на националния отбор, до момента в който той бе отпред на катарския Ал Сад. 

„ Това бе опция, която се появи посредством президента на тяхната конфедерация. Можех да съм част от екипа на Тите. Но аз желаех да съм треньор, а не помощник-треньор. Желанието ми бе такова “, разкри наставникът на Барселона пред телевизия ESPN. „ Би било страхотна опция – имах късмет да сътворя история, да бъда първият европеец, който е работил в националния тим на Бразилия по футбол, само че в този миг не се случи. Бях явен, че желая да съм треньор на Барселона. Това беше фантазията ми и ето ме тук “, разяснява Чави Ернандес. 

42-годишният експерт обаче не отхвърли опцията някой ден да се възползва от шанса, в случай че още веднъж има подобен пред него. „ Никога не се знае. Би било изключителна опция. Тогава желанията ми бяха да застана отпред на Барселона, само че човек не знае какво ще му предложи бъдещето. Работя съществено и не мога да отхвърля никакъв вид “, сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР