Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Йовица Арсич коментира класирането на

...
Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Йовица Арсич коментира класирането на
Коментари Харесай

Арсич за ФИБА Къп и липсата на Аврамов от националния отбор

Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Йовица Арсич разяснява класирането на своя отбор към плейофите на ФИБА Къп. На специфична конференция в Пресклуб " България " наставникът на настоящите първенци даде мнението си за представянето на " зелените ", националния тим и неналичието на Божидар Аврамов, както и цялостната картинка в родния баскетбол.

" Много съм удовлетворен от крайния резултат, тъй като възможностите ни не бяха огромни преди началото на шампионата, имайки поради това, че съперниците идваха от по-силни шампионати и бяха с по-големи бюджети. В точния миг изиграхме отбрана на високо равнище и се справихме със задачата, която имахме ", сподели Арсич, откакто Балкан се класира за Топ 16 на втория по мощ шампионат на ФИБА.

" Аз не съм сюрпризиран от представянето на Божидар Аврамов, макар че физически не играе на най-хубавото си равнище. Той е човек, който доста пъти е решавал мачове по подобен метод. Първото му такова показване беше през 2010-а, когато тогава 20-годишен стана MVP на финала на Купата на България. Оттогава е натрупал задоволително опит и му стана за цел да прави такива дуели.

Защо не е в националния тим е въпрос за селекционера. Той сигурно е човек, който има задоволително опит в тази работа и щом е решил, че няма потребност от Божидар, дано е по този начин. Аз мога да разясня моите решения и това, което аз върша. Нашата работа тук е да подкрепим и да помогнем колкото се можем на националния тим. Сигурен съм, че селекционерът е обмислил решението и ние би трябвало да му дадем поддръжка. Не би трябвало да има негативи и неприятни мнения. Трябва да създадем ситуацията такава, че определените момчета да се усещат съвършено. Тези, които са селектирани, да не са там, тъй като има някакви странни аргументи, а тъй като са най-хубавите български играчи. Ние би трябвало да ги окуражим, с цел да се раздадат оптимално на игрището и да ни зарадват с победа ", показа треньорът за неналичието на Аврамов в националния.

" Поздравявам тима на Рилски, тъй като свърши страхотна работа за българския баскетбол, без значение че сме съперници. Тази конкуренция е здрава, почтена и естествена. Имаме естествена връзка и си оказваме помощ едни на други, с цел да сме на по-високо равнище и да напредваме. Надявам се и националният тим да ни зарадва с една победа против Латвия. Това е доста значимо за българския баскетбол и за младите играчи, които таман би трябвало да стартират да се занимават с баскетбол. Ако имаме непрекъснато някакви отрицателни моменти и кавги, надали някой ще изиска да влага пари и да популяризира тук. От друга страна, като има позитивни мотиви да се приказва за баскетбола, клубовете ще могат да намират спонсори, а децата ще са по-мотивирани да се занимават с играта. Трябва да даваме положителни мотиви да се споделя за баскетбола в България и всички да напредваме дружно ", сподели още Йовица Арсич.
Опонентът на Балкан на 1/8-финалите се споделя Фрибур Олимпик. Срещата е на 23 март, а ето какво показа експертът за противника: " Фрибур е класен тим, съперник с по-висок бюджет от нас. Основният им гард беше най-хубавият подавач в Адриатическата лига. Шон Барнет също е човек с добър опит и висока класа. Имат най-малко шестима американци в състава, което е удостоверение за атлетизмът, с който разполагат сигурно. Ние би трябвало да сме фокусирани върху своите качества и да сме на най-високото допустимо равнище, с цел да можем да ги победим ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР