Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Диего

...
Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Диего
Коментари Харесай

Хорхе Валдано: Топката плаче за своя господар

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне съобщи, че Диего Марадона има голям принос за футболната популярност на Аржентина. Симеоне познава чудесно Марадона - двамата играят дружно в Севиля и националния тим на Аржентина. " Всички момчета в Аржентина порастват, гледайки Диего. Той беше нашата пътеводна светлина във футбола ", сподели Симеоне. " Напусна ни митична фигура, аржентинец, който с бунтовническа пристрастеност се бореше за позитивни и негативни неща, като постоянно гледаше напред. Той съобщи толкоз доста уроци на толкоз доста момчета, а нашата футболна еднаквост идва от него. В Севиля той ме взе под крилото си и ми сподели какво значи да играя за Аржентина. Чувствам, че той постоянно ще бъде с нас ", сподели Симеоне. Марадона умря в дома си в предградията на Буенос Айрес, по-малко от месец след 60-ия си рожден ден.

Хорхе Валдано, който игра с Марадона на Мондиал 86, когато Аржентина завоюва международната купа, не сдържа сълзите по испанската телевизия, когато приказва за своя другар и някогашен съотборник. " Боли доста, както за играча, по този начин и за индивида Марадона. Спомените, които имам, когато се сетя за него, провокират усмивка в лицето ми ", сподели прочувственият Валдано. Валдано написа прощално слово във вестник " Ел Паис ", в което приказва за възходите и паденията на Марадона.

" Има нещо перверзно в живота, когато всичките ти фантазии се осъществен, а Диего е страдал от щедростта на ориста, както никой различен. Той беше най-щастлив на терена. Именно там той среща любовта на живота си, топката. Той караше тълпата да полудява, като рокзвезда. Тази седмица даже топката ще се почувства сама и ще плаче с разрушено сърце за господаря си. Всички, които обичат достоверния футбол, ще плачат с нея за Марадона. И тези от нас, които го познавахме персонално, ще плачем още повече за оня Диего, който напоследък съвсем беше липсващ под тежестта на своята легенда и разгулния си живот. Адиос, велики капитане ", написа Валдано.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР