Старши треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков говори пред клубния

...
Старши треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков говори пред клубния
Коментари Харесай

Топчо: Никога не е спокойно! Искам да доминираме

Старши треньорът на Арда (Кърджали) Елин Топузаков приказва пред клубния уебсайт за моментното положение на тима. Новакът във Втора лига стартира едва сезона, макар огромните упоритости и солидната селекция, която направи.

Г-н Топузаков, Арда записа доста значима победа против Пирин, в миг, в който имаше леко напрежение след старта на шампионата. Колко значим е този триумф?
- Важен е като всеки различен мач, тъй като ние би трябвало да привикваме да играем под това напрежение. Все отново сме оповестили високи цели и би трябвало да се оправяме с всеки един съперник, колкото и да е мъчно да прекосяваме през тези компликации. По този метод ще вървим нагоре и ще сме в челото на класирането

Сега по-спокойно ли е, откакто управлението в лицето на президента Петър Пешев излезе с декларация във ваша отбрана, след загубата от Литекс?
- Никога не е умерено, аз не се укротявам с тези неща. Хубаво е, че чувствам поддръжката на управлението, това не го отхвърлям. Треньорската специалност е такава, че е подвластна от резултатите, а на мен това ми е пределно ясно. Опитвам се да приготвям тима и да имаме един жанр на игра, и да преобладаваме физически над съперниците. Но най-много душeвността на футболистите би трябвало да бъде на най-високо равнище по време на мачовете, с цел да се поздравяваме с победи.

Отборът основава много положения пред противниковата врата, само че до попадение не се стига. На какво отдавате това, а и като чели шансът не е на ваша страна.
- Ами, да, може и по този начин да се каже, че шансът в тези мачове не е на наша страна, тъй като направихме доста пропуски в предни позиции. От друга страна, работим върху тези елементи, а точно завършващата фаза и нека в идващите мачове имаме триумф, тъй като сътворяваме положения, които не са малко.

Изненадан ли сте от старта на Втора лига, има много забавни резултати, появиха тимове, които не бяха слагани измежду любимците.
- Не, не съм сюрпризиран от нищо, по простата причина, че към момента сме четвърти кръг и до момента в който се наместят пластовете, до момента в който минат през ситото, както се споделя, другите тимове е обикновено да има такива резултати. Важното е тимът да е непрекъснат, а както се споделя пилците - се броят на есен. За нас е значимо да не позволяваме неточности, с цел да сме в челото на класирането.

Феновете на Арда демонстрират, че имат почитание към вас и футболистите. Това сигурно ви подтиква и оказва помощ.
- Разбира се, неслучайно нашата аудитория е най-многобройна във Втора лига, дори може да се конкурираме с тимове от Първа лига по посещаемост на домакинските мачове. Това го усетихме още предходната година, че почитателите са зад тима, и зад плана на Арда. В последна сметка футболът е за тях, и ние играем за тях. Надявам се да ги радваме с повече победи и дай Боже с повече голове.

Ръководството продължава да обновява " Арена Арда ", това сигурно е плюс за вас, тъй като играете на терен и база, която има европейски тип.
- Да, естествено, че управлението прави всичко допустимо изискванията за работа да са доста положителни. Знаем, че не може всичко да стане бързо като с магическа пръчка, и ние демонстрираме нужното самообладание след известно време базата да придобие приключен тип. Тогава към този момент ще можем да се гордеем с това, което са създали хората от управлението.

Предстои посещение в Несебър, какво е положението на футболистите, има ли контузени?
- Ами, да, имаме няколко казуса в състава. Има футболисти с болежки, само че сигурно Георги Андонов отпада, той получи контузия в последния мач и го смених още първото полувреме, той ще отсъства от терените най-малко две седмици. Надявам се, другите, които имат леки болки да са подготвени за мача с Несебър.

Има ли потребност от още попълнения Арда?
- Не, мисля, че на 99% сме окомплектовали тима, а селекцията мога да броя за приключена. Естествено, че постоянно има едно " в случай че " и едно " само че ". Все отново до 6-ти септември е отворен трансферният прозорец в България и можем да си оставим една малка врата, само че това е в случай че преценим, че имаме в действителност потребност от нещо ново и класно.

През паузата за националния тим, ще изиграе ли Арда контрола?

- Да, сигурно. В момента водим договаряния с първокласен тим от българското състезание, само че дано уточним всико и ще обявим публично след това. Тази контрола е значима с цел да не губим игрови темп през паузата на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР