Старши комисар Атанас Илков, досегашен шеф на областната дирекция на

...
Старши комисар Атанас Илков, досегашен шеф на областната дирекция на
Коментари Харесай

Изненадващи смени на полицейски шефове

Старши комисар Атанас Илков, доскорошен началник на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив, ще оглави същата конструкция, само че в Кърджали. Това става със заповед на вътрешния министър Младен Маринов. Досегашният шеф на полицията в Кърджали Венцислав Момчилов пък отсега нататък ще бъде началник на жандармерията в града.

Пред " 24 часа " Илков удостовери за рокадата и сподели, че не я възприема като намаляване. " Аз съм човек, който извършва отговорностите си, имах някакво очакване за сходна промяна. Не мога да разясня дали е намаляване или покачване ", добави той.

Илков изясни, че до назначение на титуляр пловдивската полиция ще се управлява от досегашния заместител Димитър Събчев. По-късно стана ясно, че тя има към този момент нов непрекъснат началник, чието име обаче ще бъде оповестено след час.

Атанас Илков дойде в града на тепетата през 2017 година Преди това беше управлявал отряда, атакувал в Лясковец Петко Петков-Стрелеца. В акцията почина баретата Емил Шарков. Впоследствие Илков беше уволнен от Министерство на вътрешните работи, само че заведе дело, завоюва го и се върна в системата. Пое поста шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив от своя предходник Христо Разсолков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР