Старозагорският лакей Симеон Първанов и неговите ментори от „Галъп” („Галъп

...
Старозагорският лакей Симеон Първанов и неговите ментори от „Галъп” („Галъп
Коментари Харесай

Старозагорската маша на Кънчо и Андрей прави едно прасе най-харесвания БГ политик

Старозагорският прислужник Симеон Първанов и неговите ментори от „ Галъп” („ Галъп Интернешъл”) усърдно вършат нелепи опити да излъскат имиджа на дебелия и противен сътрудник на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, който посредством не техните „ социологически проучвания” се докопа за повторно до властта. Днес карикатурната персона на войводата се показва надали не като по-харесвана от тази на премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Социологически изследвания или политически инженеринг?

Данните, които извежда въпросната псевдоагенцийка в основни за страната моменти, съвсем в никакъв случай не кореспондират с действителността. За образец ще дадем обагрената с политически събития 2013-та година. Тогава претендиращата за една от най-хубавите организации в страната изведе декемврийска прогноза измежду лято по отношение на идните тогава европейски избори. Според „ Галъп” на вота през 2014 година ГЕРБ и Българска социалистическа партия е следвало да получат 20% от гласовете на гласоподавателите, Реформаторите – 5%, а ББЦ и Бареков – 0,7%. Какво обаче се случва действително? – партията на Борисов сграбчва 30,4 %, Българска социалистическа партия – съвсем 19%, Република България – 6, 45% и огромната изненада за псевдоагенцийката ББЦ - цели 11%.

Макар тогава новородилият се политик и към този момент някогашен публицист да е на гребена на вълната и да има утвърждението на стотици хиляди гласоподаватели, Симеон Първанов и съдебна икономическа експертиза обикаляха телевизионните студия и обясняваха, базирайки се на измислени числа, че Бареков може да доближи заветните 4% единствено при изискване, че се коалира точно с вехтата партийка на Каракачанов – Вътрешна македонска революционна организация.

„ Галъп” - фабрикa за „ фалшив герои”

Само преди няколко дни новинарските уебсайт “Mедиапул”, „ Офнюз” и „ КлубZ”, базирайки се на скалъпените социологически изследвания на въпросната организация, обявиха, че Бареков е получил поста в Европейския парламент, с помощта на Каракачанов и обединението му с Вътрешна македонска революционна организация. Справка на резултатите от евроизборите през 2014 обаче ясно демонстрира, че от общо 250 000 гласа партията на Бареков получава над 230 000, а тази на Каракачанов – едвам 30 000 гласа. Детайлен разбор на преференциалните гласовете пък сочи, че за водача на ББЦ гласоподават над 25 000 гласоподаватели, а за спрягания през днешния ден за най-харесван политик от същите тези организации – едвам 3 000.

Това е прегледен образец, който може да влезе в учебници, разкриващи по какъв начин посредством „ фалшив данни”, изведени от някой псевдосоциолог, медиите основават „ фалшив нюз”, който пък ражда в обществото следващия „ фалшив герой”. Механизмът постоянно е еднакъв. Тази наклонност се ускорява от ден на ден и лишава читателите от обективната истината, от честната и обективна информация.

Самият Бареков обществено е признавал, че прибира Вътрешна македонска революционна организация под крилото си през далечната 2014 година точно по молба на Кънчо Стойчев – един от притежателите на „ Галъп”, който му е декларирал, че в случай че не го стори в този миг, корабът на Вътрешна македонска революционна организация окончателно потъва. Ето за какво се ражда КП „ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА,ВМРО,ЗНС,ГЕРГЬОВДЕН”.

Припомняме, че Андрей Райчев и Кънчо Стойчев бяха любимци на Луканов. Проектът „ Галъп” е точно осъществен, с помощта на неговата поддръжка - в това число финансова за взимане чартърен на влиятелно западно име като „ Галъп “, с цел да могат да образуват, а не да отразяват електорални настройки.

Пред обществото данни се извеждат под предтекст, че са събрани посредством експресни телефонни изследвания. За никой обаче не е загадка, че такива надалеч не се реализират. Всичките резултати са плод на операция и скалъпване на числа, угодни за оня, който поръчва музиката. Т.н. „ проучвания” се натъкмяват в мрачните офиси на бул. Джеймс Баучер. Но защото двамата притежатели на „ Галъп” са определяни като едни от най-богатите българи, то при тях мъчно се пробива с пари, нужни са доста по-дебели и сочни предложения.

Да предадеш кръвния си брат, с цел да вдигнеш едно „ прасе от кочината” и да го направиш най-харесвания политик

Владимир Райчев (брат на Андрей Райчев) е влизал нееднократно в месомелачката на Държавна сигурност – наклеветен за идеологическа измама, а през днешния ден организацията на кръвния му брат подвига чадър над някогашен сътрудник на службите и го набутва за повторно във властта. Е, това в случай че не е изменничество, здраве му кажете! Идейно-политическата еволюция на тези хора е сравнима само с метаморфозите на насекомо. В устрема си да бъдат угодни на мощните деня, те са подготвени на всички, тъй като евентуално задачата оправдава средствата.

Как една лоена торба, която не става от масата, може да бъде толкоз мечтан от всички партии български политик. Вярва ли някой, че гладният български народ симпатизира дотам на човек, който тежи 180 кг и играе ролята на прасето в Кабинета и е подготвен на всевъзможни срамни покупко-продажби с ГЕРБ и Българска социалистическа партия?

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР