Старозагорският клуб по спортна стрелба Августа отбелязва днес 75 години

...
Старозагорският клуб по спортна стрелба Августа отбелязва днес 75 години
Коментари Харесай

Старозагорски клуб по спортна стрелба отбелязва с благотворително събитие 75 години от създаването си

Старозагорският клуб по спортна пукотевица " Августа " отбелязва през днешния ден 75 години от своето основаване. Това заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на клуба Георги Кочеренко.  От думите му стана ясно, че честването на годишнината ще се организира със особено благотворително събитие с начален час 18:00 часа в спортна зала „ Стара Загора “- пневматично стрелбище. Каузата на събитието ще бъде закупуване на три нови револвера и електронна тренажорна система, с обща стойност 6 000 евро.

По време на събитието ще се организира „ Дуелна пукотевица “ сред Мария Атанасова и Моника Петрова, които преди броени дни се завърнаха от шампионат в Сърбия. Всеки от присъстващите ще има опция да се премери сили с надарените старозагорки против избрана сума. Събирането на средства ще продължи с търг на уникати, благосъстоятелност на клуба.

Клубът по спортна пукотевица в Стара Загора е основан през 1947 година. Той стартира своята активност в някогашната Организация за подпомагане на Отбраната с първичното развиване на военноприложни спортове. След 1975 година със взаимната активност сред заслужилия занаятчия на спорта Стоян Пенчев и заслужилия треньор Марин Недков стартира развиването на високото спортно майсторство. Оттогава до през днешния ден в клуба са готови 44 майстори на спорта по пукотевица, 86 кандидат-майстори на спорта, повече от 30 участници в националния тим по пукотевица, които са подобрили 7 международни, 9 европейски, 11 балкански и 24 републикански върха.

Състезатели на клуб по спортна пукотевица „ Августа “ са завоювали повече от 350 златни, 260 сребърни, 250 бронзови медали от интернационалните и републикански шампионати.

През 1985 година е основана секция по спортна пукотевица към ДФС „ Берое ” и е закупено е висококачествено спортно оръжие, което разреши да се покачат и резултатите на състезателите, описа Кочеренко.

Сред най-изявените състезатели на клуба са Спас Копринков, международен и няколкократен европейски първенец и международен рекордьор с револвер,  Аница Вълкова, европейска шампионка с пушка, Валентин Петров, европейски вицешампион с револвер, както и Симеон Симеонов, Драган Драганов, Иван Иванов, Георги Георгиев, Диньо Драгиев, Ирена Танова, Николай Колев, медалисти от Европейски шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР