Старозагорският административен съд отмени решението на Районната избирателна комисия, по

...
Старозагорският административен съд отмени решението на Районната избирателна комисия, по
Коментари Харесай

Казусът „Демократична България“: Административният съд отмени решението на РИК за регистрацията

Старозагорският административен съд анулира решението на Районната изборна комисия, по силата на което „ Демократична България “ остана без регистрация за идните избори.

Решението на съда е дефинитивно.

" Прилагаме правото " - по този начин от Районната изборна комисия в Стара Загора обясниха отхвърли за регистрация на листата с претенденти за народни представители на Демократична България в Старозагорско.

" Районна изборна комисия одобри, че изборна книга, приложение 73 Народно събрание, което е предложение за вписване на кандидатски листи на дадена партия или коалиция, не може да бъде подадено като електронен документ ", съобщи Златина Йовчева ръководител на РИК - Стара Загора, юрист.

Тъкмо по този метод - с електронен автограф на хартиена разпечатка в Комисията в Стара Загора били импортирани изборните бумаги на „ Демократична България “. За да бъдат законни, от комисията поискали приносителят им да постави собственоръчен автограф под думите " Вярно с оригинала "

" Ние считаме, че Изборният кодекс не планува, не ни задължава, да представим документите със саморъчен автограф ", сподели Надежда Йорданова, юрист от Демократична България.

На предходните избори Демократична България се записва, подавайки книжата с електронен автограф. Но с една разлика, твърди Теодора Крумова, ръководител на РИК - Стара Загора на изборите през април и юли тази година.

" Там и двата следващи пъти документите пристигнаха в същия тип, само че пристигна един прокурист на „ Демократична България “, който си носеше съответно подписано саморъчно, пълномощие ", изясни Теодора Крумова - някогашен ръководител на РИК.

На изборите през юли Старозагорският многомандатен изборен регион излъчи един депутат от Демократична България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР