Старият град вече има своя запазена марка крафт бира Трите

...
Старият град вече има своя запазена марка крафт бира Трите
Коментари Харесай

Пием специална крафт бира „Трите хълма” в Стария град на Пловдив

Старият град към този момент има своя запазена марка крафт бира „ Трите хълма ”. Пивото е създадено от занаятчия Иван Карагьозов с помощта на взаимната самодейност на Община Пловдив и „ Каменица ” АД, разгласи зам.-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов. Той изясни, че ще бъде подписано съглашение сред общината и пивоварната и то би трябвало да бъде утвърдено от Общинския съвет.
Прочетете още
Първата премиера на бирата, която ще се предлага единствено в заведения в архитектурния резерват, е след дни по време на фестивала „ Гурмето под тепето ” – най-новия конгрес за кулинария, чийто уредник е съдружие „ Филибелийски майсторлъци ”. Събитието е от 14 до 18 септември на ул. „ Съборна ” и е част от програмата  „ Празници в Стария град ”.

„ Радвам се на това партньорство и на опцията да работим дружно по този превъзходен план. Смятам, че занаятчийската бира ще способства за още по-интересния образ на Пловдив ”, сподели изпълнителният шеф на пивоварната Владан Матич.

Костадин Шанков от „ Филибелийски майсторлъци ” пък добави, че какво по-хубаво от това бирата да бъде употребявана с вкусна храна.

„ Ще предложим забавна храна, която от една страна е обичайната за нашия район, само че е и съвременна – да вземем за пример бургер или резен с бумбар, палачинка с пресни сладка от пловдивски смокини, френска пекарна ще подготви със свои артикули пловдивски сладкиши. Ще бъде доста вкусно и прелестно, а  „ Трите хълма ” е превъзходна, въпреки да не съм фен на тези питиета по принцип ”, описа Костадин Шанков.

Майсторът пивовар Иван Карагьозов изясни, че бирата е обичайната, само че има съвременна нотка, направена е с модерното напоследък „ изсъхнало охмеляване ”. Светла е, леко мътна, тъй като не е филтрирана и има мощен хмелов мирис.

По време на фестивала ще се проведат и редица разнообразни събития – демонстрации, концерти, а наоколо ще бъдат и шатрите на майсторите от Регионалната занаятчийска камара
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР