Старият еврейски квартал на София има потенциала да се превърне

...
Старият еврейски квартал на София има потенциала да се превърне
Коментари Харесай

Старият еврейски квартал на София се превръща в арт сърцето на столицата

Старият еврейски квартал на София има капацитета да се трансформира в арт сърцето на столицата. Това демонстрира изследване, оценяващо икономическия профил и вероятностите пред региона. Мястото е няколко пъти по-голямо от средището на занаятчиите в Пловдив, известно като " Капана " и сплотява създатели от цялата страна.

Кокетни магазинчета, красиви графити, уютни кафенета, галерии. Така наподобява пространството в София, станало известно през последните години като " квАРТала ". То е сгушено сред булевардите „ Мария Луиза ", „ Сливница ", „ Васил Левски " и „ Дондуков ". " КвАРТалът " е привлекателно място за хора на изкуството, които започват своят бизнес там.
арх. Христина Каменова - „ квАРТал колектив ": Това е зона, която си има едно към този момент открито културно наслоение. И някак си хора, които се занимават с културни и креативен действия имат потребност тъкмо от такава атмосфера да работят и да се усещат добре.
Проучване в границите на план, подсилен от Столична община, демонстрира, че в " квАРТала " има над 200 обекта, които са ориентирани към феновете на изкуствата. А притежателите и създателите от региона не крият своите очаквания:

Петър Ганев - старши икономист в Института по пазарна стопанска система: Техните хрумвания стъпват навръх това бъдеще, че то по един натурален метод, евентуално с поддръжката на общината, ще се обособи като креативен квартал на столицата, където се развиват креативен промишлености, арт пространства, по-специфични и различни места за разходка, излизане, за превозване на положително време.
Анета Цанкова има магазинче, в което продава както свои творби, по този начин и произведения на сътрудници. Споделя, че има вяра в бъдещето на арт пространствата.

Анета Цанкова - притежател на магазин: Мисля, че става прелестно на всеки като разбере, че множеството от нещата са ръчно направени от български създатели.


И защото доста от постройките не са в привлекателен тип, красиви рисунки се трансфораха в една от запазените марки на артистичния регион.
арх. Христина Каменова - „ квАРТал колектив ": Целяхме тази хубост да стане по-монументална и да остане в бъдеще и по някакъв метод да припомня на хората, че кварталът е доста хубав и заслужава да бъде поддържан.
Показването на богатото историческо минало на " квАРТала " в туристически обиколки е друга самодейност, която цели да предизвика интереса на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР