Стари улици, млад дух. Така Euronews представя Пловдив - европейската

...
Стари улици, млад дух. Така Euronews представя Пловдив - европейската
Коментари Харесай

Пловдив през очите на Euronews: Стари улици, млад дух

" Стари улици, млад дух ". Така Euronews показва Пловдив - европейската столица на културата през 2019 година. България е една от най-бързо растящите туристически дестинации в Европа. А Пловдив е вторият й по величина и един от най-старите живи градове в Европа, основан към 6 век пр.н.е. Днес той е съвременен и многолюден. Днес той е административен, научен, стопански, търговски и транспортен център на южния централен регион на България.

" Град Пловдив има две съществени цели ", споделя заместник-кметът Стефан Стоянов. " Да бъдем доста по-популярни и привлекателни, изключително за европейската публика и да създадем града по-видим. От друга страна. желаеме да удвоим броя на туристите и през 2019 година чакаме към два милиона гости. Имаме огромни събития, музикални фестивали, оперен фестивал, Пловдив е едно от горещите места, които човек може да посети. "

Старият град е наложителен за посещаване. Можете да се разхождате и да се любувате на прелестните къщи, датиращи от интервала на Възраждането, разказват усещанията си създателите.

Туристическият гид Румяна Тиртеракова пък споделя: " Пловдив е неповторим град, има дълга история, невероятна просвета и доста хубав остарял град, също по този начин има доста хубави заведения за хранене и доста положителни спортни уреди, остарял град с млад дух. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР