Стареенето е нещо, което не може да се предотврати, но

...
Стареенето е нещо, което не може да се предотврати, но
Коментари Харесай

Преборете стареенето на кожата с тези етерични масла

Стареенето е нещо, което не може да се предотврати, само че преждевременното повяхване на клетките и сигналите за това по кожата могат да бъдат избегнати в огромна степен.
Признаците на прибързано стареене лишават от чара и младостта на кожата. Бръчките, старческите петна, отпуснатата кожа и сивата коса са най-големите врагове на младежкия тип и лъчение на дамата. Никой не желае тези признаци да се появят по-рано, в сравнение с се чака. Правилната грижа за кожата, здравословният метод на живот, здравият сън от 6 до 7 часа на ден и придържането към здравословна диета е добър метод да изглеждаме добре. Освен тези средства обаче, съществуват и доста етерични масла, които оказват помощ за предотвратяването на стареенето на кожата и признаците на това. Успокояващият им мирис е с не по-малко значение за тяхното позитивно въздействие, защото той способства за унищожаване на напрежението – различен значим фактор за преждевременното стареене.

Етерично масло от лавандула
Когато приказваме за хубост, маслото от лавандула заема челните позиции в класацията. Подходящо е за всеки вид кожа.
Високото наличие на антиоксиданти в лавандуловото масло защищава кожата от нездравословните свободни радикали, както и от нездравословните ултравиолетови лъчи на слънцето. В допълнение, то предизвиква и положителния сън – една от тайните за безукорен тип и млада кожа.

Масло от семена от нар
Семената от нар са различен отличен източник на масло срещу стареене на кожата и препоръчвано естествено средство в лечението на рак. Нарът се свързва с антиейдж резултат още от антични времена и най-силно настоящата му форма е точно маслото. Неговите мощни антиоксиданти се борят и поправят вредите породени от свободните радикали, слънцето и факторите на околната среда върху кожата. В него се съдържат полифенолни съединения, които предотвратяват ултравиолетовото увреждане и формиране на бръчки. Тъмночервеният цвят на маслото се дължи на биофлавоноидите в него. Способността да защищава кожата от увреждане от слънчевите лъчи прави допустима използването му и като натурален слънцезащитен крем. Маслото укрепва външните пластове на кожата и поправя дълбоките. Също по този начин, усилва производството на колаген, с цел да усъвършенства кожната разтегливост.

Масло от шипка
Етеричното масло от шипка е друга съставна част, която би трябвало да включите в продуктите си за хубост и здрава кожа. Антиоксидантите в маслото от шипка оказват помощ за възстановяване на еластичността на кожата и здравината й, а също и за съкращаване на признаците на стареене, като фини линии, дълбоки бръчки и кафяви старешки петна. Това е едно от дребното етерични масла, които съдържат високи равнища на ретинол (витамин А), който предотвратява появяването на признаци на стареене на кожата. Също по този начин, предизвиква растежа и регенерацията на нови кожни кафези, което спомага за закъснение на стареенето по кожата. Високата централизация на антимикробни и противовъзпалителни съединения оказва помощ за контрола на кожни болести като псориазис и дерматит.

Масло от жожоба
Маслото от жожоба е едно от най-хидратиращите масла в целия свят. В него се съдържат голям брой потребни съставки, в това число витамин Е, витамин В-комплекс, силиций, хром, мед и цинк. Важна специфичност на маслото от жожоба е, че е извънредно богато на йод и може да запълни йоден недостиг в организма. Важна специфичност на маслото от жожоба е способността му да управлява равнището на омазняване на кожата и да отстранява натрупванията от непотребен себум. Той е мощно естествено средство за лекуване на екзема, както и домакински лек за акне, плюс редица други кожни условия. Като успокояващо средство, маслото от жожоба овлажнява кожата и предотвратява раздразненията, петната или лющенето на кожата.

Масло от роза
Когато приказваме за ефикасни етерични масла за кожата не можем да не споменем и розовото етерично масло. То е чудесно хидратиращо и избелващо средство. Ефективно е и като средство срещу стареене на кожата. Високата централизация на антиоксиданти в него оказва помощ за попречване и закъснение на образуването на фини линии и бръчки. Плюс това, оказва добре изразено противовъзпалително деяние, допринасящо за понижаване на зачервяванията и възпаленията.

Етерично масло от здравец
Маслото от здравец е различен добър избор, за запазването на кожата млада и предпазването от прибързано стареене. Антиоксидантите в това масло оказват помощ за възстановяване на еластичността и стягане на кожата, като по този метод се понижава появяването на бръчки, старешки петна и фини линии. То, също по този начин, подтиква кръвообращението тъкмо под повърхността на кожата, което е значимо за безупречна кожа и общо физическо здраве. Маслото от здравец предизвиква здравето на клетките и поправянето на повредените кафези, както и образуването на нови. Помага за контролиране на производството на себум и има лечебен резултат при акне. Помага в лечението на дерматити и други болести на кожата.

Масло от морков
Етеричното масло от семена на морков работи регенериращо на кожата и оказва помощ да се резервира млада и безупречна в продължение на години. Маслото от семена от моркови, добито посредством развой на парна филтрация е с високо наличие на витамин А. Този витамин е мощен антиоксидант, който оказва помощ за попречване на увреждането на кожните кафези от свободните радикали. Каротеноидите в маслото подмладяват клетките на кожата и подкрепят процеса на детоксикация, който е от значително значение за здрава и блестяща кожа. Това масло също защищава кожата от нездравословните ултравиолетови лъчи на слънцето и оказва помощ поправянето на повредената кожна тъкан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР