Starbucks® България има своите първи сертифицирани Coffee Masters. Вчера най-добрите

...
Starbucks® България има своите първи сертифицирани Coffee Masters. Вчера най-добрите
Коментари Харесай

Запознайте се с майсторите на кафето и новия коледен бленд на Starbucks

Starbucks® България има своите първи сертифицирани Coffee Masters. Вчера най-хубавите български баристи на международно известната верига споделиха по какъв начин да откриваме неподозирани усети и аромати във всяка глътка от другите типове на освежаващата напитка.
Но какво отличава тези младежи с черни престилки от другите баристи? " Майсторите на кафето " знаят всичко, което може да се знае за ароматната напитка, и могат да отговорят на всеки въпрос, който им зададете. В продължение на повече от десетилетие сътрудниците на Starbucks® са сертифицирани като " майстори на кафето " след задълбочено проучване на кафета Starbucks®, тяхното контрастиране и сравняване. В рамките на шест месеца те изследват главните кафета на Starbucks®, като френски Roast и Pike Place® Roast, и редки кафета Starbucks Reserve®. Научават всичко – от смисъла на географията и селското стопанство до етичните източници и практиките за печене на Starbucks®. Обучението приключва с шестстепенен изпит, в който с изключение на сравняването " на сляпо " на най-малко две кафета, бъдещите " майстори на кафето " би трябвало да могат с лекост да отговорят на комплицирани въпроси, свързани със задълбочено познаване на типове кафета, райони на развъждане, способи на подготвяне, съчетаване и доста други.
" Правото да носиш черна престилка е освен огромна чест, само че и отговорност за непрекъснато рационализиране на знанията и уменията за представяне на качествата на другите типове кафе и аз съм сигурен, че нашите първи майстори на кафето ще дават всичко от себе си ", показа Иван Георгиев, първият сертифициран Coffee Master на Балканите и Дистрикт Мениджър на Starbucks® България.

По време на специфичните дегустации майсторите на кафето показаха и коледния бленд за годината – особено отгледан и отлежавал пет години вид Суматра с непостижим, богат и дългогодишен усет , който към този момент е разполагаем във всички 14 заведения на Starbucks® България.


Сподели с твоите другари
Коледният дух несъмнено към този момент е превзел Starbucks® и това проличава освен по ароматните сезонни питиета – Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte, Toasted Marshmallow Hot Chocolate, само че и по новите опаковки и емблематичните червени чаши на марката. Празничното въодушевление се добавя и от баристите на Starbucks®, които по традиция поставят празнични червени престилки през месеците до Нова година. Лимитираната серия на именитата алена чаша във вид за многократна приложимост дава опция на всички кафе фенове освен да опитат обичаните си усети и аромати, само че и да създадат освен това за виновното запазване на околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР