Старата госпожа Ювентус може да е рекордьор по отличия в

...
Старата госпожа Ювентус може да е рекордьор по отличия в
Коментари Харесай

Гранд ли? Юве вече четвърт век не познава вкуса на евротрофей

" Старата госпожа " Ювентус може да е рекордьор по оценки в Италия, само че на европейската сцена още веднъж претърпя отчаяние. След загубата 3:4 от Бенфика, отборът отпадна от Шампионската лига, а има и възможност да отпадне напълно от евротурнирите. В момента бианконерите са с равни точки с Макаби Хайфа на третото място и с по-добра голова разлика (-3) против (-9). Което значи, че в случай че Юве реализира същия резултат като израелците в последната среща, отива в Лига Европа. Но може и да отпадне изцяло от евротурнирите.

Ако най-лошия сюжет се удостовери, това ще удължи тежкото очакване за европейски трофей. А то към този момент е четвърт век. Последната интернационална купа на Ювентус е Суперкупата на Европа, извоювана на 5 февруари 1997 година против Пари Сен Жермен. Това прави чакането на нов трофей от интернационалната сцена най-дългото в историята на бианконерите.

Предишният толкоз дълъг интервал бе от първото присъединяване през 1958/59 до 1976/77, когато Юве печели Купата на УЕФА. Бианконерите са рекордьор по най-вече изгубени финали в Шампионската лига - 7.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР