Старата ДГ Мир, която се намира на ул. Знаме 2

...
Старата ДГ Мир, която се намира на ул. Знаме 2
Коментари Харесай

Старата забавачка Мир става парк

Старата ДГ " Мир ", която се намира на ул. " Знаме " 2 в регион " Западен ", е обезкостена от вандалите, видя репортерският екип на " Марица " през вчерашния ден. Преди две години и половина децата бяха преместени в новата постройка на прилежащата улица " Владивосток " и от този момент двуетажното здание с пристройка и огромен двор с високи дървета е изцяло изоставено.

Пространството пред някогашната ДГ " Мир " е осеяно с боклуци, камари потрошени плочки, вехтории, найлони. Бурени в човешки растеж са поникнали в пясъчника. Всички прозорци до един са потрошени, а на втория етаж е изкъртена и дограмата. Цялата постройка беше оборудвана със стъклопакети, от които след два-три месеца няма да остане и един. Стъклата на външната врата също са счупени. Дворът е наобиколен с железна ограда, само че тя елементарно може да бъде прескочена. Спалните и занималните са нашарени с графити, на всички места са разхвърлени поломените шкафове, под краката хрупат стъкла.  

" Виждаме по какъв начин наркомани, клошари и хулигани влизат в постройката и се чудим за какво общинарите не са спазили обещанието да я преустроят в детска кухня. Преди няколко години бяха укрепили структурата, не виждаме по стените пукнатини и в квартала интензивно се приказва, че преднамерено са оставили детската градина да се унищожи, с цел да продадат терена за нова кооперация  или за паркинг ", споделя жена, която живее тъкмо против някогашната ДГ " Мир " и показва големия 7-етажен жилищен комплекс в съседство. Пояснява, че като населят този голям блок, хората няма къде да паркират и ще им дадат места в двора на детската градина против възнаграждение. Жената не има вяра, че тук ще се построява парк, както сподели кметът на " Западен " Димитър Колев. " Да го напишат черно на бяло, да се подпишат, тогава ще повярваме. Ако беше по този начин, до момента щяха да го създадат ", маха с ръка дамата.

" Старата постройка на ДГ " Мир " ще бъде съборена тази година и на нейно място няма да има нищо друго с изключение на парк с алеи и детски площадки ", твърдо съобщи Димитър Колев. Той увери, че администрацията на " Западен " към този момент е почнала да приготвя план.   " Ще желаеме средства от бюджета и сигурно те ще бъдат отпуснати. През септември-октомври ще стартираме благоустрояването и следващата година през май ще отворим парка ", даде обещание районният кмет. 

Димитър Колев твърди, че отреждането на имота, в който е издигната остарялата постройка на ДГ " Мир ", към този момент е заменено за зеленина и спорт, а преди беше за детска градина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР