Стара Загора. За мен е голяма чест да съм днес

...
Стара Загора. За мен е голяма чест да съм днес
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Всичко, което правим в общината, трябва да е в името на децата

Стара Загора. „ За мен е огромна чест да съм през днешния ден измежду Вас, да участвам на първия образователен ден точно в учебно заведение „ Иван Вазов ” – освен тъй като постройката е актуализирана и средата е изменена. Това е единствено 50 % от всичко, което би трябвало да има в едно учебно заведение. Останалите 50% сте всички Вие – учениците, родителите, учителите – които съм сигурен, че ще дадат приключен тип на едно от елитните старозагорски учебни заведения “, сподели кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на формалното разкриване на новата образователна година, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . „ Радвайте се на тези детска шум и смях, тъй като това е най-голямото благополучие, което имаме – да вършим всичко, което зависи от нас за тези прелестни старозагорски деца. Попътен вятър! ”, добави кметът. Той благодари за усърдието на шефа на „ Иван Вазов “ Динко Цвятков, както и на целия екип от управление и преподаватели. Водосвет за здраве и триумфи бе отслужен от отец Иван Генов от старозагорския храм „ Св. Троица “, с което бе и публично открита обновената инфраструктура. Възпитаниците на „ Иван Вазов “ ще натрупат познания в напълно актуализирана постройка, в която са внедрени всички ограничения за енергийна успеваемост. Ремонт е осъществен още и на вътрешните съоръжения, пространства – кабинети, класни стаи, тоалетни. Има нови тротоари към двора на школото, а южната му част е с положен нов асфалт. Средствата за обновяването на едно от огромните старозагорски учебни заведения са над 2 млн. лв. и са по Оперативна програма „ Региони в напредък 2014 - 2020 “.
На откриването участваха още ръководителят на Постоянната комисия по спорт и юношески действия към Общинския съвет Николай Диков, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, десетки представители на разнообразни държавни и локални институции, шефове на други старозагорски образователни заведения.
Живко Тодоров бе посетител и на пъстрото празненство във връзка първия образователен звън в СУ „ Железник “ в напълно обновената му постройка. „ Ваканцията свърши и е време да стартира новата образователна година. Тук има доста другарства, доста страсти, доста познания и нови умения “, обърна се към учениците кметът на Стара Загора. Тодоров получи поздравления от управлението на едно от най-големите учебни заведения на Балканите, както и специфичната му униформа. Директорът Петя Лазарова изрази благодарността на целия екип на „ Железник “ за усъвършенстваната атмосфера и основаните европейски условия за децата.
Базата на междинното учебно заведение бе напълно актуализирана, за над 5,5 млн. лв., с финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък 2014 - 2020 “. Дейностите включиха - нова дограма, входни порти, настилки в бюфета, атриума и санитарните възли. Основен ремонт бе осъществен и на покривите на другите блокове, замяна на котлите и радиаторите на парната апаратура и други. Изградени са рампи и три асансьора за хора в неравностойно състояние. Спортни стадиони за футбол и баскетбол, трибуни и фитнес площадка са обособени в двора на учебното заведение.
Днес бе обещано началото и на новата академична година в старозагорската Алма матер. „ Тракийският университет е доста значим за Стара Загора и всички ние се гордеем с него, тъй като той дава опция освен на младите и интелигентни старозагорци да останат в своя град, само че и притегля студенти от цялата страна и чужбина. Те учат тук, работят, основават фамилии “, сподели в приветствието си кметът Живко Тодоров. „ Пожелавам ви сполучлива година! Нека да бъде изпълнена с изключение на с доста познания, по този начин и с доста страсти, тъй като студентските години не се връщат. Благодаря на проф. Иван Въшин, който за финален път открива образователната година като ректор. През двата му мандата като началник, работихме в тясно съдействие и считам, че успяхме да реализираме положителни резултати “, добави още Тодоров.
За началото на образователната 2019-2020 година посетители на тържеството бяха още зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, депутати, общински съветници, представители на бизнеса, ръководители на просветителни и културни институции, ректорският екип и деканското управление на ТрУ и други.
Ресорният зам.-кмет по филантропичните действия на Община Стара Загора Иванка Сотирова откри образователната година в Детска градина №5 „ Мечо Пух “ в Стара Загора. Това е първото общинско детско заведение, което от тази година стартира работа по метода на доктор Мария Монтесори за ранно детско развиване. „ Поздравявам екипа на директорката Марияна Кутина, която съумя да наложи работата по метода Монтесори. На всички деца поисквам доста занимания и да обичат детската си градина. Всички триумфи ще бъдат вероятни, в случай че всички ние, деца, учители и родители сме съпричастни и обединени “, сподели Иванка Сотирова.
Зам.-кметът даде старт и на новата образователна година и в Девето главно учебно заведение „ Веселин Ханчев “. Днес учениците влязоха в актуализирана постройка. „ Всички възрасти са съпричастни към празниците на образованието. Община Стара Загора съумя да направи постройката на Вашето учебно заведение по-приветлива и по-модерна, с цел да можете да учите в по-добри условия. Колеги, дерзайте, пътят Ви не е лек, само че това е нашата задача. Само с триединството възпитаници, учители и родители ще постигнете положителни резултати “, прикани Сотирова.
Зам.-кметът по устройство на територията, строителство и вложения инж. Янчо Калоянов поздрави учениците от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Любор Байер ". Зам.-кметът по превоз, публичен ред, екология и непорочност Йордан Николов бе посетител на тържеството за новата образователна година във Второ главно учебно заведение „ П. Р. Славейков “.
Зам.-кметът по общинска благосъстоятелност, стопанска политика, спорт и туризъм Красимира Чахова се включи в старта на образователната година в Професионална гимназия по облекло и хранене „ Райна Княгиня “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР