Стара Загора. Старозагорските народни представители от ГЕРБ Емил Христов, Радостин

...
Стара Загора. Старозагорските народни представители от ГЕРБ Емил Христов, Радостин
Коментари Харесай

Стара Загора: Депутати от ГЕРБ участваха в дискусия за развитието на региона

Стара Загора. Старозагорските народни представители от ГЕРБ Емил Христов, Радостин Танев и Маноил Манев участваха в полемика за развиването на район Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Форумът бе проведен от вестник “Стандарт ”, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България(КРИБ) и Община Стара Загора. Присъстваха още кметът Живко Тодоров, зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, зам.-министърът на труда и обществените грижи Зорница Русинова, представители на Министерство на образованието и науката, на Българската организация за вложения, Клуба на работодателя, ТПП, Тракийски университет и други Сред главните акценти бе развиването на индустриална зона „ Загоре “ в Стара Загора, която следва да бъде построена сред община, страна и бизнес.
„ Важно е да се чуе бизнесът за това какви са упованията през идващите 20 - 25 години, като условие от тяхна страна, като търсени специалности “, уточни зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. Според него развиването на индустриална зона „ Загоре “, като промишлен център, е предизвикателство за всички, включително и за депутатите от старозагорски район. Необходим е разговор със прилежащите области и общини, за който народните представители могат да допринесат. „ Има потребност и от смяна в някои закони, като законът за обществено частното партньорство, с цел да бъде той работещ и в помощ на районите, акцентира Емил Христов.
„ Когато от бизнеса споделят, че имат поръчки, само че ги отхвърлят, тъй като нямат хора, с които да ги изпълнят, тогава са нужни краткотрайни и дълготрайни ограничения “, уточни националният представител Маноил Манев. Той посочи, че така наречен сини и зелени карти ще оказват помощ на българите зад граница да получават бърз достъп до българския пазар на труда. От друга страна 453 млн. лева се влагат в областта на образованието, което има дълготрайна цел.
„ Единодействието постоянно е причина за триумф. Ще доведем до дъно плана за зона „ Загоре “ благодарение на Министерство на стопанската система “, даде обещание кметът Живко Тодоров. Той добави, че чака страната да се включи с парична вноска, съответстваща на апортната вноска, която е направила общината.
На форума бяха разисквани и проблемите, свързани с неналичието на фрагменти за стопанската система. Своите рекомендации за решение на проблема дадоха представители на бизнеса от района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР