Стара Загора. Стара Загора заслужи приза Сигурен град“ от дванадесетото

...
Стара Загора. Стара Загора заслужи приза Сигурен град“ от дванадесетото
Коментари Харесай

Стара Загора получи приз „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“

Стара Загора. Стара Загора заслужи наградата „ Сигурен град “ от дванадесетото издание на изследването „ Кой е най-хубавият град за живеене в България “, проведено от Дарик Радио. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Отличието бе връчено от Малина Крумова, ръководител на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Наградата получи Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, и благодари за признанието от името на кмета на общината Живко Тодоров.
„ Сигурността за нашите поданици е приоритет. Тази година сме заложили на допълнение на видеонаблюдението. Предстои монтаж на стотици камери към детските площадки, по пешеходната зона на Стара Загора, както и в паркове и публични зони “, сподели Иванов по време на церемонията в София през днешния ден.
По време на награждаването стана ясно още, че Стара Загора е с дребен брой пътнотранспортни катастрофи, както и е водеща при глобените пешеходци, пресичащи погрешно.
В класацията са взети под внимание престъпните статистики, данните за пътната сигурност, както и сигурността на напредване с градския превоз и направените вложения и усъвършенствания за пътната инфраструктура в общинската пътна мрежа.
И тази година, в изследването участваха 27-те регионални града в страната, които бяха оценени по 5 критерия – Икономика, Екология, Качество на живота, Образование и Сигурност.
Стара Загора е притежател на наградите „ Най-добър град за живеене за 2017 година “, както и „ Най-перспективен град за 2015 година “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР