Стара Загора ще приеме Европейското отборно първенство по лека атлетика,

...
Стара Загора ще приеме Европейското отборно първенство по лека атлетика,
Коментари Харесай

Стара Загора приема над 800 атлети от 11 страни за Европейското отборно по лека атлетика

Стара Загора ще одобри Европейското отборно състезание по лека атлетика, което ще се организира през 2021 година. Над 800 спортисти от 11 страни ще вземат участие, като измежду тях са родните звезди Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов. Ето какво бе написано на уеб страницата на Стара Загора по случая:
" За повторно Стара Загора ще бъде хазаин на Европейското отборно състезание по лека атлетика (втора лига) през 2021 година Toва удостовери отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова след извършена работна среща с представители на Българска федерация по лека атлетика. От думите ѝ стана ясно, че най-голямото спортно събитие за града ни през 2021г. ще се организира на 19 и 20 юни на стадион „ Берое “. Очаква се в конкуренцията да вземат присъединяване над 800 спортисти от 11 страни България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Русия (ако правата й бъдат възстановени).
Най-елитните български лекоатлети, отпред с Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов ще поведат тима ни към победа и нанагорнище в по-горната първа лига. „ Предходното ни домакинство, през 2015 години, донесе на тима триумф, а на публиката по трибуните невероятни страсти и прекарвания и в този момент очакванията на всички ни са за нов успех на нашите спортисти “, добави зам.-кметът. Тя изрече своята признателност към ръководителя и на Европейската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, за поддръжката Стара Загора да бъде хазаин на този огромен конгрес. Като изненада за феновете ще бъде повторното присъединяване на талисманът- катеричката Кипи, която ще се завърне на стадион „ Берое “.
Чахова напомни, че след ремонта на лекоатлетическата писта на стадион „ Берое “ Стара Загора е била хазаин на Световно състезание по лека атлетика за хора с повреден слух през 2016г., на Европейска отборна купа през 2015г. на две Балканиади през 2013г. и през 2018г., както и на Балканида за ветерани през 2017г ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР