Стара Загора. Премиера на игралния филм Обичам те Бойдин“ организира

...
Стара Загора. Премиера на игралния филм Обичам те Бойдин“ организира
Коментари Харесай

Община Стара Загора организира представянето на филма Обичам те, Бойдин

Стара Загора. Премиера на игралния филм „ Обичам те Бойдин “ провежда Община Стара Загора на 12 октомври от 19 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На нея ще участват режисьорът и продуцент Борислав Михайловски и актьорите Деян Донков, Александър Методиев и Иван Нестеров. Тук ще е и Давид Кокончев, създател на музиката във кино лентата.
„ Обичам те, Бойдин “ към този момент имаше международна премиера на Четиридесет и втория кино фестивал в Монреал, взе участие в Двадесет и третия София филм фест, където завоюва премията на младежкото жури за дебют, както и в Двадесет и седмия интернационален кино фестивал „ Любовта е полуда ” във Варна.
Продуцент и режисьор на кино лентата е Борислав Михайловски. Копродуценти са Александър Крумов и Александър Методиев. Главната роля се извършва от Деян Донков, негови сътрудници са Меглена Караламбова, Иван Несторов, Иван Савов и други Музиката е дебют на Давид Кокончев.
„ Желанието ни е да създадем премиера на нов български дебютен филм за страната първо за старозагорската аудитория, която има усет към изкуство и просвета “, разяснява Борислав Михайловски.
„ Обичам те, Бойдин “ е филм за съдбовния избор и равносметката, пред които се изправя всеки човек. Рекламистът Бойдин (Деян Донков) се включва в митингите, залели улиците на София през лятото на 2013 година. Възрастните му близки са отчуждени, щерка му губи доверие в него, а кариерата му се проваля... Взаимоотношенията на Бойдин с околния свят се развиват, както и със самия него. Нелека е задачата да пребори личните си контузии.
В размирното лято на 2013 година животът на Боги наподобява като поредност от житейски провали поради проблем с алкохола. И когато 92-годишният му дядо претърпява интервенция, Боги се отдава на грижи за живота на възрастния човек. В тези напрегнати дни на старческа деменция и мемоари от детството, той съумява да откри рецепта за личното си избавление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР