Стара Загора. Повече от час продължи първата среща на кмета

...
Стара Загора. Повече от час продължи първата среща на кмета
Коментари Харесай

Стара Загора: Повече от час посланикът на Франция Ерик Льобедел разговаря с кмета Живко Тодоров

Стара Загора. Повече от час продължи първата среща на кмета на Стара Загора Живко Тодоров с новия дипломат на Франция у нас Ерик Льобедел, който дойде със брачната половинка си особено за представлението на операта „ Кармен “ на стадион Берое. Дипломатът, който е от 7 месеца в България, благодари на градоначалника за поддръжката му за франкофонията като феномен, за „ Алианс Франсез “, ученическия франкофонски фестивал, Езиковата гимназия „ Р.Ролан “ и други Той даде обещание, че ще участва на откриването на обновената постройка на учебното заведение през есента, след осъществения ремонт. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Кметът срещна госта с историята и културата на града, както и с значими планове, по които работи Община Стара. Интерес провокира желанието за създаване на индустриална икономическа зона благодарение на страната, която ще бъде обособена на мястото на бившето летище край Стара Загора. За да работи добре сходна конструкция е нужен баланс сред български и задгранични компании, разясниха те. Предстои планът да бъде показан на конгрес с присъединяване на министъра на стопанската система през септември в Стара Загора, изясни кметът Живко Тодоров. Той добави, че ще направи предложение въвеждане на необикновен статут на икономическите зони, коет ода бъд ерегламентирано в съотвметни нормативни актове.
Френският дипломат сложи висока оценка на напъните на старозагорския кмет за подобряването на изискванията на живот в града и съхраняването на зеленото му благосъстояние, като уточни извършения неотдавна референдум за Бедечка. Той насърчи присъединяване на Община Стара Загора в състезанието „ Екообщина “, който се провежда от 2 години в България.
По мотив дебатите в Европейския парламент за бъдещето на въглищната енергетика, Живко Тодоров потърси поддръжката на дипломат Льобедел за отбрана на българската стопанска система, с молба за пролонгация на въвеждането на новите правила, които се слагат, тъй като това би имало сериозен стопански резултат върху града и района. Дипломатът разяснява, че като участник в Парижката среща по климата, България продължава да стои зад подписа си там, само че даде обещание да изследва детайлно съглашението и съществуващите благоприятни условия.
Гост и хазаин размениха обичайни дарове и се разделиха с пожелания за нови и по-богати контакти на Стара Загора и Франция, в светлината на европейското партньорство и обогатяването на контактите в областта на културата, образованието и бизнеса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР