Стара Загора отново е класирана на първо място в проучване

...
Стара Загора отново е класирана на първо място в проучване
Коментари Харесай

Стара Загора е първа в класация за чуждестранни инвестиции 

Стара Загора още веднъж е класирана преди всичко в изследване за най-обещаващи капиталови дестинации в Европа, което се организира от fDi Magazine - издание на " Файненшъл Таймс " за директни задгранични вложения.
Градът на липите оглавява категорията на дребните райони с население по-малко от 1,5 милиона поданици, оповестяват от Агенцията за районно икономическо развиване (АРИР) - Стара Загора. Тази позиция се заема от Стара Загора за повторно, откакто оглави класацията и през 2018/19 година. 
За основаването на класацията fDi Европейски градове и райони на бъдещето 2020/21 изданието fDi Intelligence на " Файненшъл таймс " употребява данни, събрани посредством специфични онлайн принадлежности. Най-важните от тях са fDi Benchmark и fDi Markets, а в изследването Стара Загора беше показана от екипа на АРИР - Стара Загора. 
505 са локациите, влезнали в събраната информация, до момента в който през 2018/19 те са 489. Градовете този път са 319, районите - 148, а локалните индустриални консорциум - 38. В пет обособени категории са разпределени критериите и тази година: Икономически капацитет, Работна среда, Ефективност на разноските, Инфраструктура и Бизнес среда. Всеки участник може да получи най-много 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е в допълнение определяна от екипа на fDi Intelligence, с цел да дава отговор на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и райони на бъдещето 2018/19.
Церемонията по награждаването ще се състои на 10 март във френския град Кан. На нея се събират над 80 участници от разнообразни страни - кметове, вложители, организации за инвестиции/развитие. Очаква се да има представители на Стара Загора, които да употребяват и опцията за контакти и промотиране на капиталовия капацитет в града и района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР