Стара Загора. Опозицията я е много яд, че не успя

...
Стара Загора. Опозицията я е много яд, че не успя
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани

Стара Загора. Опозицията я е доста гняв, че не съумя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ С македонците дружно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние вървим там, и то постоянно е едно побутване, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме дружно да сме в хотели, дружно да вървим на плочата. Вчера на сътрудниците – и на Вучич, и на Тачи, им споделих, тъй като в Скопие се скарахме доста – не желаят да си подават ръка, единият е афектиран, другият е афектиран. И това ми е една от дилемите в този момент и съм уверен, че самите те към този момент са доста надраснали и знаят, че в европейската политика би трябвало да дават персонален образец. Затова съм спокоен “, сподели още Борисов и уточни, че министър-председателят на Англия Тереза Мей също ще пристигна в България и то за два дни. „ С десетилетия не са идвали британски министър председатели, а в този момент и Тереза Мей, и Дейвид Камерън – дори сутринта рано ще им дам и двустранна среща, с цел да обсъдим Брекзит рано “, разяснява Борисов.
Министър-председателят уточни, че поради всичко това опозицията я е „ доста гняв “. „ Виждам такава гняв – просто нещо като им падне мъничко в Парламента и настъпва завист и ненавист. Не знам по какъв начин народните представители на ГЕРБ ще оцелеят физически. Вече остава малко от Българското председателство – не съумяха да го провалят, макар че направиха всичко допустимо, но всичко допустимо. Яд ги е, тъй като нито имат екип, нито имат стратегия. Гледам ги – и Таско, и Гечев, всички са били министри и зам.-министри – пази Боже, единствено при мисълта, че такива ще дойдат, ще държим крепко до дъно. И всички споделят, че той се е уморил и свърши ли председателството… И единствено се питат кой от тях ще стане министър. Преди имаше съображение – да вземем за пример, когато ни направиха номера с повдигането на цените на тока единствено на избрани жилища и забавените фактури, и в този момент февруари отново желаеха да създадат същата работа. Атаката беше масирана, психическа и единствено с една цел - да се провали председателството, само че по този начин се проваля и Европа. Как щеше да се организира всичко това? Аз съм моторът на тая работа за Западните Балкани. До оня ден страните, които не признаваха Косово, не желаеха да седнат на една маса с нея, само че знаете ли какъв брой старания поставих и персонални диалози един по един. И по този начин те до един потвърдиха, че ще дойдат на 17-и. А испанският министър председател Мариано Рахой сподели, че ще пристигна даже и на 15 и 16, с цел да не кажа, че е нещо срещу мене “, сподели още Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР