Стара Загора. Над 20 културни институти, граждански сдружения и организации

...
Стара Загора. Над 20 културни институти, граждански сдружения и организации
Коментари Харесай

Богата културна програма предлагат над 20 културни института в Нощта на изкуствата в Стара Загора

Стара Загора. Над 20 културни институти, цивилен сдружения и организации се включват в „ Нощта на изкуствата “, която ще се организира за четиринадесети следващ път в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Всяка година проявата се трансформира в празник на духовността и събира хиляди жители и посетители на града. На 27 септември, от 19.00 до 24.00 ч. - старозагорските музеи, галерии, театри и културни организации ще посрещнат с многочислени прояви и изненади своите гости. Общата цел е всяка година да се надгражда, да се оферират настоящи и новаторски културни прояви, да се откриват и утвърждават различни културни пространства.
Тази година събитието е част от Европейските дни на наследството, които ще се организират през целия месец септември под мотото „ Изкуства и развлечения ”, а акцентът е върху развлекателния аспект на културното завещание.
Старозагорските културни институти оферират богата стратегия за посетителите. Ще има изложения, концерти, експозиции, представления, занимателни ателиета, срещи с създатели и други
Откриването е от 19.00 ч пред постройката на Регионалния исторически музей с концерт на танцов състав „ Тракийци “. Дошлите в музея ще могат да чуят концерти на камерни сформира към Държавна опера Стара Загора на експозиционните равнища. Рециталът „ Градът с най-голямото небе “, който включва стихове на старозагорски поети ще се организира в Лапидариума от 20.00 часа. На античната улица децата ще могат да се включат в ателие „ Театър в музея “ и както постоянно фотоси ще се вършат в атрактивните кътове „ Антична мода “ и „ Средновековен боец “.
Детско ателие „ Художник в музея “ и концерт на детско-юношески хор „ Жарава “ оферират в архитектурен комплекс „ Музей на религиите “, ателиета за работа с влажен филц, за изобразяване с къна, прегъване на оригами ще има в Народно читалище „ Родина -1860 “.
За феновете на астрономията пред Античния конгрес се открива работилница „ Забавна астрономия “, ще има и галерия на школите по изкуствата към Центъра за поддръжка за личностно развиване към Община Стара Загора. В залата за гости на Астрономическата обсерватория ще има забавни презентации на зодиакалните съзвездия, и на вселената през погледа на „ Хъбъл “, лекция за античната астрономия и документален филм за стъпването на Луната.
Интересни концерти и пет изложения ще зарадват пристигналите в Художествената изложба. Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ съчетава Нощ на изкуствата с Европейска нощ на учените REFRESH с „ Център по занимателна математика ”. Ще има математически и естествени презентации, работилници, игри за деца и възрастни, срещи с забавни персони и други
Рок и поп музика онлайн ще звучи в пет старозагорски заведения от 20.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР