Стара Загора. Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и

...
Стара Загора. Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и
Коментари Харесай

Младежи от три области работят по проект „180 ДНИ EUФОРИЯ“

Стара Загора. Младежките общински препоръки от Сливен, Стара Загора и Бургас работят по план, „ 180 ДНИ EUФОРИЯ “, обвързван с бъдещото Председателство на България на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Първите действия бяха осведомителни срещи в трите регионални центъра и избор на „ еврокомисари ”. " Еврокомисар " от страна на старозагорската група е Симеон Манев - възпитаник от Езикова гимназия " Р.Ролан ". Проведе се и семинар с присъединяване на 27 младежи от младежките общински препоръки, на който те се срещнаха с подготовката за Председателството, с това по какъв начин работи Европейският съюз за младежите и с стратегия „ Еразъм+ ”.
Проектът цели да сътвори възприятие в младежите, че са част от общата еуфория и протичащото се в страната, както и да им покаже, че те са част от процеса на образуване и реформиране на политики. Той се осъществя в осъществяване на Дейност 2 „ Младежки акции и начинания ”, с финансовата поддръжка на Националната стратегия за младежта на Министерството на младежта и спорта, с кандидатстващата организация Сдружение с нестопанска цел „ Възрожденска столица ”.
" С настъпването на новата година за интервал от шест месеца България ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз. В продължение на 180 дни ще приказваме повече за Европа, дружно ще се опитваме да защитим позитивния образ на страната ни. Ще дадем на младежите „ повече Европа “, ще ги накараме да одобряват по-близо европейските хрумвания и полезности, дружно ще стигнем до извода за какво идното събитие е толкоз значимо за всички и какъв може да е приносът на всеки един от тях ", изясняват уредниците.
Предстоят срещи-семинари на „ еврокомисарите ” с младежи от дребните обитаеми места в трите области и обмисляне на събития, осъществяване на събития, свързани с Председателството в регионалните центрове, навестяване на събитие от формалната стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - гр. София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР