Стара Загора. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-кметове

...
Стара Загора. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-кметове
Коментари Харесай

Механизмът за обхващане на децата в училище обсъждат в Стара Загора

Стара Загора. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-кметове и специалисти от общините-областни центрове, специалисти от Националното съдружие на общините в България, началници на Регионални ръководства по образованието (РУО) и от просветното министерство разискват Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст на среща на Старозагорските минерални бани. Във форума вземат участие Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора по филантропични действия и Татяна Димитрова, шеф на РУО. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
„ Благодаря на общините за ползотворното партньорство, нашите хора са зам.-кметовете и началниците на РУО, с помощта на тях отмятаме най-вече задания “, сподели при откриването министър Вълчев. Той разясни, че по време на срещата ще се обсъдят резултатите от въвеждането на Механизма, план-приема за новата образователна година и дейностите по ползи.
„ Съвместната работа на институциите по Механизма има резултат, само че сме надалеч от стремежи резултат “, разяснява министърът. Той заяви че идната сряда ще се организира взаимна среща с дирекциите „ Социално подкрепяне “ и дирекциите на Министерство на вътрешните работи, в наличието на премиера Бойко Борисов, на която ще се обсъдят проблемите. Данните сочат три аргументи, децата да не посещават учебно заведение. Първата е заминаването за чужбина, има и не малко деца, които са в епизодична миграция. Втората причина е неналичието на отношение към образованието, а третата е икономическа.
Министър Вълчев акцентира още, че е доста значима работата по сформиране на екипите и установяване регионите на обсег. Идеята е териториална отговорност на общините да се разпредели сред учебните заведения. Обхватът на децата да бъде един от индикаторите за оценка на учебното заведение. Районите би трябвало да включват адресите, които са най-близо до детската градина и учебното заведение. Добре е те да се уеднаквят с тези за приема.
Форумът продължи с разискване на образованието на деца от уязвими групи, целодневната организация на образователния развой и едносменния режим на образование.
Участниците дискутираха и въпроси свързани с взаимоотношението сред РУО и общините.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР