Стара Загора. Изложбата Пролетен повей“ на творците Маргарита Иванова и

...
Стара Загора. Изложбата Пролетен повей“ на творците Маргарита Иванова и
Коментари Харесай

Стара Загора: Изложбата „Пролетен повей“ на Маргарита Иванова и Спас Киричев бе открита в галерия „Недев“ в града

Стара Загора. Изложбата „ Пролетен полъх “ на създателите Маргарита Иванова и Спас Киричев от Пазарджик бе открита в изложба „ Недев “ в Стара Загора, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пазарджик от галерията. Това е първата им взаимна галерия в град Стара Загора. Творците работят интензивно главно в региона на керамиката и скулптурата. В изложба „ Недев “ те са експонирали най-новите си произведения, основани през последната година. Там могат да се видят 22 керамични пана-картини на Маргарита Иванова и 13 бронзови пластики на Спас Киричев.
Двамата показват истински композиционни решения и забавни софтуерни похвати. Творческият тандем работи в разнообразни области на изобразителното изкуство като изследва разнообразните благоприятни условия на употребяваните материали. Авторите търсят съвършенството, свободата и очарованието в своите произведения. Маргарита Иванова и Спас Киричев, с изключение на извършените взаимни изложения, са основали взаимно голям брой монументални обекти - скулптурна комбинация „ Константин Фотинов “ в град Самоков, входна арка в град Пазарджик, фонтаните „ Нимфи “ в Пловдивския панаир и други
Маргарита Иванова е приключила Националната художествена академия в София, със Керамика във Факултета за приложни изкуства. Член е на Съюза на българските художници (СБХ) и ръководител на Представителство на СБХ – Пазарджик, работещ художник с 11 монументални произведения, участия в интернационалните пленери и симпозиуми, общи и групови изложения, с над 20 независими изложения в страната и отвън нея. Спас Киричев също е приключил Националната художествена академия, със компетентност Скулптура. Член е на СБХ. Автор е на към 40 монументални произведения. Активно взе участие в интернационалните пленери и симпозиуми, общи и групови изложения. Има над 15 независими изложения в страната и отвън нея.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР