Стара Загора. Етническо напрежение в Казанлък няма. Става въпрос за

...
Стара Загора. Етническо напрежение в Казанлък няма. Става въпрос за
Коментари Харесай

Ст. ком. Георги Хаджиев, ОДМВР - Стара Загора: Роми са се сбили в Казанлък заради момиче, няма етническо напрежение в града

Стара Загора. Етническо напрежение в Казанлък няма. Става въпрос за чисто безчинство. Това съобщи старши комисар Хаджиев в отговор на появилите се в медии изказвания за напрежение измежду жителите на Казанлък поради ромско сборичкване, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация .
Областният шеф Гергана Микова взе участие през днешния ден в конференция във връзка случая със сбиването на роми в центъра на Казанлък на 17 септември. Пресконференцията бе по самодейност на кмета на Казанлък Галина Стоянова и в нея участваха още шефът на ОД Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев, комисар Илиян Илиев, шеф бранш „ Охранителна полиция “, началникът на РПУ - Казанлък основен контрольор Стойчо Крачолов, ръководителят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.
В началото кметът на Казанлък Галина Стоянова изнесе информация за броя на формираните от началото на тази година до момента актове на извършители на общинските наредби. Тя съобщи, че общинското управление изрично не бяга от отговорност и спомага по всички вероятни способи на органите на реда за запазване на реда и спокойствието на жителите.
„ Става въпрос за чисто безчинство “, съобщи старши комисар Хаджиев в отговор на появилите се в медии изказвания за напрежение измежду жителите на Казанлък поради ромското сборичкване. Директорът на ОДМВР изясни, че сигналът за случая от 17 септември е подаден в 13.07 часа. Патрулна кола е пристигнала незабавно на мястото. Записите от камерите, намиращи се наоколо, демонстрират, че разпрата сред ромите е траяла в границите на 60 - 70 сек. Младежите, които са поданици на община Мъглиж, са се сбили поради момиче, ученичка от Мъглиж. Полицията е подхванала неотложно оперативно-издирвателни мероприятия и двама от участниците са задържани и арестувани за период от 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
„ Институциите поддържат непрекъсната връзка между тях и работят. Не единствено по този случай, тъй като той не е единствен. Проблемите са натрупвани повече от 25 години. Не могат да се решат за 2 - 3 месеца. Затова виновните институции би трябвало да бъдат оставени да си правят работата. Не бива да позволяваме нагнетяване на напрежение. Решение има и то не е в това да се упрекваме взаимно “, сподели госпожа Микова.
Старши комисар Хаджиев съобщи, че полицейското наличия в кварталите към ромската махала в града ще бъде засилено сензитивно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР