Стара Загора. Днес започнаха ремонтите дейности по езерото в парк

...
Стара Загора. Днес започнаха ремонтите дейности по езерото в парк
Коментари Харесай

Стара Загора: Започнаха ремонтите дейности по езерото в парк Йордан Капсамунов

Стара Загора. Днес започнаха ремонтите действия по езерото в парк " Йордан Капсамунов " в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Срокът за осъществяването им е 15 работни дни. Ремонтът се наложи поради влошеното положение на езерото, в което по традиция на Йордановден хвърлят кръста в града.
Предвижда се монтаж на армиран холкер сред дъното и стените, който ще спомага за стабилността им и ще попречва отварянето на фуги сред дъното и стената, заяви Николай Стоев, началник на общинското звено „ Озеленяване и комунални действия “. Дейностите включват още запълване на пукнатините по стените с хидроизолация и полагане на частична циментова замазка по дъното на местата, където все още е разрушена.
Ремонтът би трябвало да завърши до края на юни и езерото да бъде напълнено с вода от близкия канал. Изпълнител на ремонта е старозагорската компания „ Платеник “ ООД.
Общината приканва жителите да пазят непорочност в региона и да не замърсяват водите на езерото. От звено ОКД прецизираха, че хвърлената от зрелостници скамейка в шадравана на парк Пети октомври е нарушила на три места целостта на новоположената хидроизолация. Обектът към момента е в гаранция и компанията реализатор ще я възвърне за своя сметка, само че вредите, нанесени върху парковото обзавеждане и водните обекти, се заплащат от всички жители.
Езерото се намира в парк „ Йордан Капсамунов “, против парк Станционна градина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР