Стара Загора. Деца от Стара Загора сътвориха уникални сурвачки и

...
Стара Загора. Деца от Стара Загора сътвориха уникални сурвачки и
Коментари Харесай

Стара Загора: Деца от града сътвориха уникални сурвачки и коледни подаръци

Стара Загора. Деца от Стара Загора сътвориха неповторими сурвачки и коледни дарове. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Традиционният Коледен базар на децата от Школата за изобразително изкуство при Народно читалище „ Родина “ бе открит нощес във фоайето на Община Стара Загора. В него децата показват свои творби от разнообразни техники.
„ Наложи се традицията да красите фоайето на Община Стара Загора и да притегляте естети, които имат отношение към изкуството. Това многообразие от сюжети и техники приказва доста. Хвала на тези хора, които провеждат децата по този метод. А за самите създатели е доста значимо да израстват, да имат и поддръжката на родителите. Да има вяра и хубост “, сподели при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Това са истински и неповторими творения, наклонността е създателите им да са все по-малки, само че неповторими като създатели “, изясни ръководителят на школата Марияна Алипиева. По думите й децата са щастливи, тъй като могат да видят оценката на своите родители и другари, както и на други хора, пристигнали на базара.
Нетърпеливите дребни създатели едвам дочакаха да свърши формалната част и се втурнаха към масите, където бяха подредени творенията им. Родители и посетители пък се надпреварваха да вършат откупки на красивите картини и картички. Над 200 сурвачки и 220 рисунки участваха в състезанието „ Сурва, Весела година “, проведен от Община Стара Загора и Центъра за поддръжка за личностно развиване. В конкуренцията се включиха 30 учебни заведения в Общината, както и представители на учебни заведения от Раднево и селата Нова махала и Черна гора.
„ Конкурсът стана обичаен и от ден на ден деца се включват “, изясни Искра Иванова, началник на Центъра за поддръжка за личностно развиване. По правилник участниците са разграничени на две групи - възпитаници от І-ІV клас и V-VІІ клас.
Компетентно жури включващо преподаватели от Центъра: Тошо Стефанов, Юлия Славова и Слави Славов е оценило творбите. Най-добрите получиха и награди. „ Всяка година равнището се подвига. Бяха показани доста качествено направени сурвачки. Беше ни мъчно да ги оценим и да излъчим спечелили “, уточни Слави Славов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР