Стара Загора. Да се върне държавата и справедливостта във всички

...
Стара Загора. Да се върне държавата и справедливостта във всички
Коментари Харесай

Казанлък към БСП: Да се върне държавата и справедливостта във всички сфери на животa

Стара Загора. Да се върне страната и справедливостта във всички сфери на животa “. Този апел насочиха жителите на Казанлък към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от пресцентъра на партията . Те приканиха да се запазят общинските и държавните лечебни заведения и да има ясно развиване по цели на общините. Подкрепиха предлагането на левицата за унищожаване на плоския налог. Казанлъчани желаеха повече средства от страната за читалищата и за поддръжка на сградния фонд. В Казанлък упорстват и за публичен ред, сигурност и ограмотяване на ромското население.
Говорителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева съобщи: „ Визия за България е документът на жителите, на всички българи “. По думите й с него, дружно, можем да премахнем овластения цинизъм, характерен на ръководството в България. Секретарят на групата Филип Попов изясни, че Визията не е управническа стратегия, а една рамка, един надпартиен документ, чиито създатели ще бъдем всички ние. „ Целта е да покажем по какъв път ще поемем след тези 10 години на хищничество на България и цинизъм, добил нови висоти, които новата ни история не познава “. Депутатът Станислав Владимиров разяснява, че концепцията на плана е да събере цялото гражданско общество, дружно с по-голямата част от политическата класа, за начертаването на един дълготраен път за развиване на България, който да следват всички политически сили, а не да се търсят само разграничителните линии. Народният представител Донка Симеонова съобщи, че в областта на образованието задачата на „ Визия за България “ е: да сложи учителя на предпочитано място в обществото, да ограмоти децата ни, нова нормативна уредба за образованието, модерни и налични учебни заведения, национална и районни стратегии със съответните стандарти, безвъзмездни детски заведения, нови образователни стратегии и образователно наличие без джендър идеология.
„ Имаме озеленител, само че нямаме нито един доктор. Пътната инфраструктура в района е извънредно неприятна и няма промишленост “. Това споделиха жителите на Братя Даскалови с депутатите от левицата. Те подчертаха, че земята се обработва от арендатори, само че от вън, а младежите ги няма. По време на срещата бяха направени съответни оферти във връзка с данъчната политика. Проф. Иво Христов съобщи: „ България е голяма болежка и яд. Това са нашите татковци и майки, които са построили страната ни и в този момент виждат по какъв начин тя се срутва “. По думите му страната ни е лишена от благосклонност сред българите, а когато в една общественост си е отишло състраданието, тази общественост няма бъдеще. „ Ако успеем да съпреживяваме дружно нашето настояще и бъдеще, в случай че върнем състраданието помежеду си, значи можем да се оправим с проблемите на страната си във всички сфери “, сподели още той. Депутатът Николай Бошкилов се обърна към присъстващите с думите: „ Визията е документ и ние идваме при вас, с цел да желаеме вашата помощ да го довършим, и с общи старания, да си върнем България “. В полемиката взе присъединяване и националният представител Тома Томов.
Работа и по-високи приходи. Тези претенции насочиха жители на Гурково към представителите на левицата. Като главен проблем те показаха неналичието на сигурност и подчертаха високите равнища на битова престъпност в района. Бе подложен и въпросът с финансирането на домовете за възрастни хора от страна на страната. Местните поданици се оплакаха от обстоятелството, че домът в техния град е в частни ръце, с такса от 600 лева месечно, което го прави недосегаем за възрастни хора поради ниския им приход. Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов съобщи, че единствено в Гурково сега работят над 150 украински служащи. „ Решаването на казуса с недостига на работна ръка не е в търсенето на малки врати за импорт на фрагменти и намиране на ниско платени служащи, а повдигането на приходите на българските служащи. Само по този начин, тези, които избягаха, ще се върнат в България, а тези, които още не са избягали, ще останат “, съобщи той и акцентира, че колкото по-скоро българските работодатели осъзнаят този факт, толкоз по-добре за самите тях. Депутатът Иван Ченчев съобщи, че със залегналото в плана „ Визия за България “ конкурсното начало в обществените и държавните предприятия, а не на партийния принцип, ще се отворят нови работни места. По думите му те ще са високо платени и привлекателни за приключилите зад граница млади българи, тъй като с изключение на положителния приход, е планувано те да получават и дял от облагата.
Жителите на Мъглиж показаха образованието като главен държавен приоритет. Те желаеха страната да вкара и управлява използването на държавни образователни стандарти. Хората поддържаха концепцията на Българска социалистическа партия за преустановяване на финансирането на частни учебни заведения с обществени средства. Като главен проблем в района, в тази сфера, те показаха унищожаването и разграбването на помощните учебни заведения. Депутатът Димитър Данчев съобщи: „ Във „ Визия за България “ залагаме страната да не бъде единствено наблюдаващ на икономическите процеси, а да бъде деен участник, включително и в ролята по съфинансиране на предпочитани стопански действия “. По думите му страната би трябвало да взе участие с дялово вложение, а на вложителите да се предложи обществен капиталов пакет. Той акцентира, че във Визията е записано и увеличение на потенциала на индустриалните зони, създаване и възстановяване на инфраструктурата в тях. Народният представител Георги Андреев показа пред присъстващите главните акценти от Визията и отговори на въпросите на жителите, свързани с ръководството на държавните предприятия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР