Стара Загора. Четири общински наредби бяха разгледани днес на второ

...
Стара Загора. Четири общински наредби бяха разгледани днес на второ
Коментари Харесай

Стара Загора: Близо 40 предложения са гласували общинските съветници на сесията си през октомври

Стара Загора. Четири общински наредби бяха прегледани през днешния ден на второ четене по време на постоянното съвещание на Общинския съвет в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Близо 40 бяха предложенията, които влязоха в дневния ред на сесията този месец. Съветниците поддържаха с цялостно болшинство наредбата, с която се уреждат публичните връзки, свързани с развъждане на селскостопански животни на територията на общината. Към тази категория към този момент са включени и зайците. Приета бе и Наредба за реда и изискванията на развъждане на животни компаньони на територията на Община Стара Загора и за организация на работата в общински подслон за безстопанствени животни.
На октомврийската сесия бе призната също и Наредба за създаване, поддържане и запазване на зелената система в общината. Тя спомага за реализирането на дълготрайните стратегии за развиването на зелените площи и на едногодишните краткосрочни стратегии за обмисляне, създаване на нови и за поддържане на съществуващите към този момент такива.
Старозагорските общински съветници гласоподаваха с 46 гласа „ за “ одитното мнение на Сметна палата за легализация на годишния финансов доклад на Община Стара Загора за 2016 година. Бяха направени и обезщетени промени в Бюджет 2017 и капиталовата стратегия. Бяха увеличени дотациите за нефинансови предприятия за реализиране на болнична помощ в размер на близо 100 000 лв..
Местният парламент даде единодушието си на общинското сдружение „ Мересев “ ЕООД да даде за безплатно прилагане пространства за период от 7 години на „ Боксов клуб – Димитър Щилянов “. Общинският съвет поддържа и поемането на дълг от Комплексния онкологичен център за закупуване на съоръжение - гама камера, за отделението по „ Нуклеарна медицина “.
На октомврийското съвещание на старейшините участва Джеймс Пикъринг, арбитър и юрист по комерсиално право от Лондон, който е в града за едноседмичен продан на опит. Той бе придружаван от двама старозагорски съдии - Румяна Бончева от Окръжен съд и Александър Георгиев от Районен съд. Посещението на британския им сътрудник е по стратегия на Европейска правосъдна мрежа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР