Стара Загора. Без комплекса Марица Изток ние не можем да

...
Стара Загора. Без комплекса Марица Изток ние не можем да
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Без комплекса Марица Изток няма енергетика

Стара Загора. „ Без комплекса Марица Изток ние не можем да имаме енергетика. Да, някои мощности са по-стари, без да ги посочвам, само че даже и да ни санкционират, аз просто не си представям българската енергетика без комплекса. Да, нужно е и да се обезпечат вложения. Тук се чу, че за европейците е значимо здравето, само че дано да се замислим, че най-големите замърсители са Съединени американски щати и Китай. Те не желаят да влязат в нито една интернационална самодейност. Хубаво е, че Европейски Съюз ще дава образец, само че една прилежаща Турция може да си замърсява колкото желае и резултатът ще се усеща при нас “. Това съобщи на полемика за запазване на централите, работещи на въглища в Стара Загора, проведена от кмета Живко Тодоров и синдикатите Драгомир Стойнев, зам.-председател на Парламентарната група на Българска социалистическа партия за България, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
В наличието на премиера Борисов той даде обещание поддръжка за държавното управление, което е отговорно за дейностите за отбрана на въгледобива и централите, употребяващи въглища. В срещата взе участие Президентът на ПЕС Сергей Станишев, както и отрасловите по казуса за българската позиция по Референтния документ за нови, по-високи условия за понижаване на нездравословни излъчвания при огромните горивни съоръжения министри на енергетиката и околната среда и водите Теменужка Петкова и Нено Димов.
„ Колкото и мъчно да е, би трябвало да желаеме новите правила да важат единствено за нови съоръжения, не за съществуващите. Това значи, че ще ни би трябвало огромно политическо лоби в Брюксел. “, съобщи Стойнев. Той увери ръководещите като заместник-председател на Парламентарната група на Българска социалистическа партия, че опозицията ще поддържа напъните на държавното управление. „ Ще предизвикваме каквото е нужно като решения и резолюции, ние ще сме в един тим за избавяне на въгледобива “, акцентира Стойнев.
„ Ако желаеме да бъдем конкурентоспособни, дано си кажем, че един футболен мач се играе 11 против 11. Само че ние сме 8 против 11. Как да бъдем конкурентни на Турция, на Китай, на останалите страни, които не членуват в Европейски Съюз? “, попита Стойнев.
Според него Европа се ръководи от Европейската национална партия (ЕНП) и министър председателят Борисов е в Стара Загора като представител на ЕНП, а на ЕНП би трябвало да се обяснят рисковете от приемането на Референтния документ.
„ Много действителна и рискова е появяването на евроскептицизъм от сходни неточности. Когато ставахме членове на Европейски Съюз закрихме реактори, в този момент на мушката са мините, на следващия ден ще има искания за благосъстоятелност към активи в енергетиката. Ние какво да разбираем на хората? Европейските водачи би трябвало да са наясно, че може да се вдигне вълна от неодобрение, в случай че не схванат какъв е действителният ни проблем. “, предизвести Стойнев.
„ Ние няма по какъв начин да заместим мините, тъй като става въпрос и за един голям обществен проблем. Както за други страни има еластичност, по този начин и за нас ще би трябвало да има еластичност “, сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР