Стара Загора. Българският патриарх Неофит ще присъства на тридневните официални

...
Стара Загора. Българският патриарх Неофит ще присъства на тридневните официални
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще участва в тридневните чествания на 50-та годишнина от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий

Стара Загора. Българският патриарх Неофит ще участва на тридневните публични празнувания на 50-та годишнина от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий. Заедно с съпътстващите го представители на Светия Синод и църковния хор при патриаршеския храм „ Св. Ал. Невски “ в София, той ще бъде тържествено посрещнат на 29 септември, петък, от Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, представители на старозагорската епархия и административното управление на града в 16.45 ч. пред катедралния храм „ Св. Димитър “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Негово Светейшество ще отслужи от 17.00 часа вечерня в храма, а в 17.30 часа е заупокойната молитва на гроба на приснопаметния епископ, който се намира в двора на църквата.
На идващия ден, 30 септември, събота, в 10.00 часа, патриархът ще открие научната конференция „ Старозагорският митрополит Панкратий като пример на безрезервен архиерей, нравствен ментор и държавник “. Тя ще се организира в общинската зала „ П.Р. Славейков “ при вход свободен.
В събота, в 19:00 часа, в залата на Държавна опера – Стара Загора ще се състои концерт, отдаден на петдесетгодишнината от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий. В програмата присъединяване ще вземат: Хор на партриаршеския храм-паметник „ Св.Александър Невски " с диригент доцент Димитър Димитров, Хор при храм „ Св. Св. Кирил и Методий " – София, с диригент Боряна Найденова и Хор на Държавна опера – Стара Загора с диригент Димитър Косев.
Кулминацията на честванията е в неделния 1 октомври. В 9.00 часа в храм „ Въведение Богородично “ в Стара Загора ще бъде посрещнат Светейшия Патриарх, който ще оглави Божествената Св. литургия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР