Стара софийска кооперация влезе в зелената зона на столицата. Жителите

...
Стара софийска кооперация влезе в зелената зона на столицата. Жителите
Коментари Харесай

Зелената зона в София погълна двор на кооперация

Стара софийска кооперация влезе в зелената зона на столицата. Жителите са пропищели от борбата с администрацията. Блокът се намира на ул. " Богдан " N20. Жителите са притежатели на вътрешния двор към постройката, в който има 96 жилището. Той е в извънредно неприятно положение и хората желаят със лични средства да го обновят. В момента са в процедура по издава е на схема за благосъстоятелност.

Заради разширение на зелената зона в столицата и вътрешният им двор става платена зона за паркиране. От тук идват и проблемите на жителите, на които непрестанно подвигат колите, нищо че са притежатели и би трябвало да имат право на паркиране. Една от жителките се оказала с репатриран автомобил, тъй като той бил с регистрация на Софийска област. На чиновниците на Градска подвижност дамата посочила регистрацията си, че е притежател на апартамент с блока, само че чиновниците не я признали. Военен също се оказал без кола. Заради дълг от Градска подвижност сметнали, че той не живее там. Баща на гимнастичка също бил лишен от автомобила си.

Не може да определим вътрешен двор за зелена зона, оплакаха се пред News.bg част от жителите. Те са съгласни улиците в региона да са зелена зона и да се съблюдават разпоредбите, само че дворът е двор. Никой не е в положение да се пребори с служителите, изключително с тези от Столична община, разясняват засегнатите.

Блокът хората населяват от 1972 година. Сигнали са подадени до основния проектант Здравко Здравков и кмета Йорданка Фандъкова, които се произнасят в интерес на хората. Спънките идват от администрацията на регион " Оборище ", която бави окончателното решение за собствеността на вътрешния двор.

Сагата е от 2016, когато жителите схващат, че през 2005 скрито община " Оборище " е присвоила имота. Те желаят Градска подвижност да не тормози притежателите на коли. Отказват да си заплащат санкциите за паркирането в тяхната " зелена зона " и чакат общината да се намеси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР