Стара максима гласи, че: „Всеки истински фен трябва да вярва,

...
Стара максима гласи, че: „Всеки истински фен трябва да вярва,
Коментари Харесай

Какво пък разбират жените от футбол? Отговарят фенките

Стара максима гласи, че: „ Всеки същински почитател би трябвало да има вяра, че може да вкара гол единствено със силата на гласа си “. В това верую имат вяра почитателите на ЦСКА и Левски, които носят емблемата на обичания си клуб не върху фланелката, а в сърцето.

Поредното Вечно дерби наближава и този път страстта ще бъде друга, тъй като двата български гранда ще се срещнат на финала за Купата на България.

Агитките към този момент приготвят своите хореографии и дават поръчка за огромно шоу по трибуните. Ултрасите обмислят всеки подробност от представянето си за Големия мач на 15 май от 17 часа на националния стадион „ Васил Левски “.

Мъжете се приготвят за борба, а дамите да поддържат тима си... КРАСИВО.

Чаровниците от бранш „ Г “ и бранш „ Б “ са нежното „ оръжие “ в сърцето на агитката. Те към този момент са подготвени да посрещнат триумфа по трибуните...

Пред Vesti.bg приказват две от красивите лица на агитките – Ивелина Евгениева и Паулина Петрова.

Ивелина Евгениева поддържа ЦСКА. Символиката в цифрите демонстрира, че няма по какъв начин да е другояче, защото тя е родена на празника на „ аления “ клуб – 5 май. Майка е на 2-годишна дъщеричка и сега отглежда една дребна „ армейка “, на която към този момент е купила първия ѝ клубен екип.

Паулина Петрова симпатизира на Левски от дете . Дори очите ѝ са в синьо. Тя поддържа тима на съвсем всеки мач, а в случаите, когато не е на стадиона, избира да пътешества дружно със брачна половинка си и тяхната дребна дъщеричка, както и да спортува навън.

Откъде наследи любовта си към футбола?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: От татко ми. Той беше този, който ме възпламени по футбола.

Паулина Петрова – Левски: В нашето семейство, с изключение на дядо ми, никой различен не се интересуваше от футбол. Спомням си, че той купуваше всички ежедневници, четеше спортните вести и гледаше доста мачове. Беше от „ Локо София “. Първият мач, който аз си припомням обаче, беше сред Левски и ЦСКА. Гледах го по малкия екран и помня, че тогава ги победихме с 5:0. Бях още дете и си споделих: „ Аз ще съм от Левски. Те са мощни “.

Кога за първи път посети футболен мач?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Първият мач, който съм посетила, не го помня, тъй като бях на 2 годинки. По-късно, когато бях на 10, отидох още веднъж на мач, беше ЦСКА-Берое и оттогава към този момент имам съзнателен спомен.

Паулина Петрова – Левски: Имах другар от ЦСКА, огромен ентусиаст. Един ден, преди мач на Левски с Лудогорец за шампионата, когато щяхме да бъдем преди всичко, преди Славия да ни бие, се заговорихме със съседа ни. Той е от Левски и сподели, че ще върви на мач. Помолих го да ме заведе на стадиона. Тогава той попита приятеля ми дали е склонен да ме заведе за първи път на мач на Левски и въпреки с принуда той разреши и аз отидох. Беше ужасно атмосфера, имаше 15 000 – 17 000 индивида на „ Герена “. Тогава победихме с 1:0 в 90-ата минута. По-малко от година по-късно се омъжих за съседа - момчето, което за първи път ме заведе на стадиона, на мач на Левски.
 Паулина Петрова със брачна половинка си
Кой е най-емоционалният миг с обичания тим, останал в съзнанието ти досега?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Най-емоционалният ми миг е постоянно, когато бием Левски.

Паулина Петрова – Левски: Последните финали със „ Славия “ много тежко го преживяхме, а преди този момент и с „ Черно море “ в Бургас. Мачът тогава беше на 30 май, а аз на 31 май имам рожден ден и си споделих: „ Това ще е моят подарък. Взимаме Купата и вечерта ще посрещнем рождения ден в кръчмата “. Тръгнахме в супер въодушевление, а Морската градина в Бургас беше цялата в „ синьо “. Малко преди да отидем на стадиона, запазихме и ресторант за рождения ми ден. Но... загубихме Купата и не отидохме на ресторант, а си поплакахме.

Коя е обичаната ти хореография?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Слаба хореография до момента не сме имали, само че може би една от обичаните ми е тази с така наречен „ Монахиня “. Тогава лозунгът бе „ Молете се за амнистия “ – хореография, въодушевена от кино лентата „ Монахинята “. Това беше на дербито с Лудогорец през 2018-а.

Паулина Петрова – Левски: Харесвам димките. Обожавам да съм в бранш „ Б “, да гърми и да трещи.

Кой е обичаният ти футболист от твоя клуб?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Каранга.

Паулина Петрова – Левски: Жоро Миланов.

Какво би дала отговор на тези, които споделят иронично „ Какво пък схващат дамите от футбол “?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Това е останало едно факсимиле, изключително за дами като мен, които доста от дълго време са на стадиона. За нас това е обич, тръпка, честност към тима, нещо, което не може да се размени.

Паулина Петрова – Левски: Това би трябвало да си е в фамилията. И мъжът ми, и аз сме доста запалени по футбола. Гледаме също и интернационален футбол, както и волейбол и баскетбол. Това би трябвало да си идва от вътрешната страна, не е принудително. Има доста дами, на които им харесва да наблюдават футбол и даже посещават сами стадионите. Аз имах случай, в който щерка ми и брачният партньор ми бяха заболели. Той ми сподели: „ Не, на открито времето е извънредно “. Тогава мъжът ми остана у дома с бебето. Аз въпреки всичко отидох на мач в Разград с трима наши другари. Измръзнах, само че това би трябвало да ти идва от вътрешната страна и да усещаш футбола. После се прибрах и описах за атмосферата на мача на мъжа ми.

В кой миг мъжете одобряват, че една жена схваща от футбол?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Когато една жена обича и гледа футбол, и посещава мачове, към този момент излиза наяве за един мъж. Това впечатлява мъжете.

Паулина Петрова – Левски: Първоначално като кажеш футбол и жена, те стартират да се смеят, само че когато видят, че в действителност разбираш и знаеш, какво е „ тъч “, „ навън “ и „ корнер “, стартират да гледат с по-различни очи. Почват да разпитват и да желаят да изкажеш някакво мнение. Когато видят, че си осведомена с този спорт, стартират да те одобряват наедно с мъж.

Разбираш ли чисто „ техническата “ част от играта, да кажем, може ли да ми обясниш да речем, какво е „ авантаж “?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Да, зная главните положения. А за „ авантаж “ би трябвало да се замисля малко повече, с цел да го обясня вярно.

Паулина Петрова – Левски: Ето тук ме хвана (смее се). Но ще обясня. Авантаж е когато има осъществено нарушаване, само че съдията отсъди продължение на офанзивата.

За тези дами (а и господа), които са надалеч от футболната игра, несъмнено би било забавно - какво си приказват дамите, когато са на стадиона?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Аз познавам такива мъже, които не схващат от футбол и не посещават мачове. Доста е необичайно, тъй като те се чудят, какво толкоз ме впечатлява в играта или пък на стадиона. Не могат да го схванат до момента в който не го изживеят.

Паулина Петрова – Левски: Говорим за футбол. В полувремената обсъждаме обстановките, приказваме си за това, какви биха могли да са промените. Но аз постоянно съм с мъже на стадиона.

Как вървиш облечена на стадиона?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Винаги със спортно облекло – с почитател продукт, било то тениска, панталони... В момента, в някои браншове на стадиона, може да видиш и дами по токчета и с рокля. Тези, които сме на стадиона от дълги години, не можем да разберем това.

Паулина Петрова – Левски: Харесва ми да се обличам с екипи на „ Левски “. Купувам си ги от почитател магазина. Единствено ме е гняв, че няма женски спортни екипи. Дори в всекидневието, отвън мачовете, отново заедно съм с тениска, суитшърт или екип на „ Левски “. Не се тормозя да изляза по този начин на улицата.

С каква компания вървиш на мач?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Предимно с другари от стадиона, мъжка компания.

Паулина Петрова – Левски: Вече вървим фамилно - със брачна половинка ми и другари също. Винаги сме огромна компания. Аз съм единственото момиче с тях.

Имаш ли в приятелския си кръг симпатизанти от „ другия тим “?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Да, имам, не мога да кажа, че нямам. Има, несъмнено, дразги и закачки по отношение на двата тима.

Паулина Петрова – Левски: Имам такива дразнители, които не са чак толкоз запалени почитатели на футбола, а по-скоро се пробват да ме нервират. Имам сътрудници, които непрекъснато ме бъзикат. Но всичките другари в обкръжението ми са левскари.

Можеш ли да си представиш Левски без ЦСКА или ЦСКА без Левски?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Не. Самата тръпка, която постоянно я е имало на този мач, не може да се размени с никоя друга. Дори мач с Лудогорец, което също се приема като дерби, отново не е същото, както е с Левски.

Паулина Петрова – Левски: Не, макар че аз не мога да нарека този тим ЦСКА, само че това дерби би трябвало да го има. Самият адреналин от този тип срещи е доста огромен. Няма по какъв начин „ Локо Пловдив “ без „ Ботев Пловдив “ или Левски без ЦСКА. Това са си дербита от едно време и те са останали във времето.

Кой е мачът, който доста би желала да посетиш, а към момента не си имала такава опция?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Иска ми се да има мач ЦСКА – Ливърпул.

Паулина Петрова – Левски: Барселона – Реал Мадрид. Фен съм на Барселона. Във Франция желая да отида на мач на ПСЖ, а в Италия желая да посетя мач сред Ювентус и Милан. Фен съм на Ювентус, а моят брачен партньор е почитател на Милан. Ще си махаме от разнообразни браншове.

Какви са твоите упования за Вечното дерби на 15 май, дай една прогноза за мача ЦСКА – Левски?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Силно се надявам да ги бием най-малко с 3:0.

Паулина Петрова – Левски: Старая се да нямам упования, тъй като всякога, като имам такива и рева най-после. В момента сме по-добрия тим – и механически, и чисто душевен, само че това въпреки всичко е край и там нищо не се знае до последно. Надявам се да се поздравим с победа най-после.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР